Miért jönnek azzal, hogy a digitális oktatás nem olyan hatékony, mint a jelenléti? Most egy világjárvány kellős közepén ez szempont?
Úr Isten! Wtf? Csak pár hétről lenne szó.... Jézus! Attól még miért lenne valaki antiszociális... Ekkora baromságot, már ne haragudj, de még indokként nem olvastam🤣
A cigánytelepen tök mindegy. Amikor tavasszal az önkormányzattól kapott tableteket el adták, mert nem is akartak tanulni. Hagyjuk már ezt a hülye dumát, hogy nem tanulnak semmit. Ha tanár vagy, akkor tudhatnád, hogy az oktatás amúgy is elég gyér. Lehet te jó tanár vagy, de sok kollégádat még börtönőrnek sem engedném.
Egy világjárvány kellős közepén ennek nem kéne szempontnak lenni. Csak ezért nem kéne jelenléti oktatást tartani. Nem csak a diákok, hanem inkább az idősődő pedagógusok miatt. Egyébként az általánost nem akarnák bezáratni, de a középiskolákat már annál inkább. Én megértem, ha egy 8 éves felügyelet nélkül nem tanul, de egy 16 évesben már van annyi felelősség, hogy saját magáért rá szán egy kis időt. Valamint egy 16 éves csak nem gyújtja magára a házat, a szülei nyugodtan mehetnének dolgozni. Az általános iskolák digitális oktatását én se támogatnám, de opcionálissá tenném, hogy a szülő döntsön: bejáratja vagy sem.
Ha nem lenne 4000/napi fertőzött meg 90 halott, akkor nem lenne erre szükség, de itt ez a nyavalyás vírus, amit csak úgy lehet lassítani, ha csökkentjük a fizikai kontaktokat, amíg nem lesz vakcina, az meg valószínűleg jövő tavaszig nem lesz. Mi lenne, ha egy háború zajlana itt? Akkor is be kellene járatni a gyerekeket? Azért mert nem látod, még itt van az ellenség.
Aki nem készült rendesen a jelenléti oktatásnál, az nem fog online sem, aki pedig készült, az ugyan úgy fog majd, szóval középsikolás szinttől felfele nem egy indok, hogy nem tanulnának a gyerekek.
A diploma tudás nélkül meg jelenleg sem ér semmit, csak az első munkahely megszerzésében segít. Szóval aki végig puskáz egy szakot, az vagy elvérzik már az interjún vagy kirúgják pár hét múlva, mivel alkalmatlan lesz. Ami ha gyakran előfordul, akkor gyilkos interjúkkal szűrik majd a jelentkezőket, szóval akik puskáztak annó, azok megérdemelten elvéreznek majd. Ergó a diplomás érv se állja meg a helyét.
Itt a fő probléma a kivitelezésben van, mivel nehéz egy olyan megoldást találni, ami egyik gyerekre nézve sem hátrányos és mindegyik tanár képes megcsinálni (mert elég sok idős tanár informatikai tudása értehető módon igen gyenge). De ezért vannak a szakemberek és a vezetők, akiknek volt jó pár hónapjuk megoldást találni erre a kérdésre. De láthatjuk NULLA órát fektettek ennek a megoldásába nyáron, így az online oktatás megint egy túl nehezen kivitelezhető dolog maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!