Mi lehet az oka annak, hogy nekem nem jött össze az egyetemi-kollégista élet? Én rontottam el valamit? Más is tapasztalt ilyet?
Szerintem az a probléma, hogy görcsös vagy. Már-már erőszakosan akarsz barátkozni, ez így nem fog menni, senki se szereti azt, ha valaki tapadós. Egyébként társas magány is van, az, hogy emberek között vagy, nem feltétlen jelenti azt, hogy jól érzed magad, pl egy hányós-ivós társaság helyett sokkal inkább legyen egyedül az ember.
Az emberek egyébként nem szeretik a különc embereket. Vagy beállsz a sorba, mint egy birka, vagy önállóan is feltalálod magad. Javaslom, ne menj a birkanyáj után.
Egyetemi tapasztalatok: Első évben volt egy gólyacsoportunk. Egy-két felsőéves hallgatót beosztottak hozzánk, akikhez lehetett fordulni, valamint ők néha szerveztek beülős programokat. Első évben még összetartó volt a csoport, utóbb szétesett. Egy sráccal haverkodtunk össze, többször volt, hogy együtt söröztünk, hasonlók. Egy idő után külön óráink lettek, így vele is elváltak az útjaink. Viszonylag sokan jártunk egy évfolyamra, kb. 300 fő. Sok embert megismerte, de inkább felületes volt velük a kapcsolatom. Vizsgák vagy órák előtt tudtunk beszélgetni, de csak 1-2 olyan személy volt, akikkel az egyetem falin kívül is kerestük egymás társaságát. Volt néhány buli, amire elmentünk, de azok nagyon alacsony színvonalúak voltak, erőltetettek. Nem is nevezném bulinak, inkább zene mellett beszélgettek az emberek a táncparketten. Ezt még furcsa is leírni, de tényleg így volt. Így utóbb a bulizással teljesen felhagytam. Végeztem az egyetemmel. Kb. 2-3 ember van, akivel beszélek az egyetemről. nem napi rendszerességgel de 3-4 hetente írunk egymásnak, vagy telefonálunk stb.
Kollégiumi tapasztalatok: Első évben random szobatársakat kaptam, nem voltak szaktársaim. Az egész kollégiumi élet nagyon sivárnak tűnt. Alig beszéltem egy-két emberrel az egész épületből. Nem is adódott alkalom hol ismerkedni, barátkozni. Következő évben már úgy csináltam, hogy a koli facebookos csoportjában írtam egy bemutatkozást, meg hogy szaktársakkal szeretnék együtt lakni. jelentkeztek is egy páran. Így már érdekesebb volt. Számos közös témakör akadt. Jó barátok lettünk. Tanulószobában néhány emberrel sikerült beszélgetni, de közülük csak az egyik sráccal szoktunk beszélni, vele is ritkábban.
Visszagondolva, jó döntés volt szaktársakat keresni lakótársnak. Az egyetem öt évének ez az egyik legpozitívabb élménye.
Én két különböző karra is jártam és ég és föld volt a kettő.
Az egyikben az első pár hétben rengeteg közösségi programot szerveztek a felsőbb évesek, közös főzés, ismerkedés, kocsmatúra meg ilyenek, ráadásul 20 fős csoportokban voltunk szétosztva szemináriumokra és mindig ugyanazzal a 20 emberrel találkoztunk, így nagyon könnyű volt ismerkedni mert egész nap együtt voltunk.
Másik karon nem volt ilyen, voltunk 150-en az évfolyamon, mindenki úgy vette fel az óráit, ahogy akarta, szinte sosem voltam ugyanazokkal egy 30-35 fős csoportban, max látásból ismertem mindenkit, meg ha valakivel csapatban kellett dolgoznom. Aztán másfél-két év után mikor szakirányt lehetett választani, ott már azért nyilván az azonos szakirányosok között már jobban lehetett ismerős arcot felfedezni, de még ott se nagyon voltam közeli barátaim.
Aztán ugyanezen a karon végeztem MSc-t is, összesen voltunk az évfolyamon 25-en, sokan az előző képzésekből jöttek át, mivel ők már valamennyire ismerősök voltak, velük jóban lettem hosszú távon.
Mondjuk szerintem nektek most ez a távoktatás se nagyon segít rá. Hányan vagytok egy évfolyamon?
Egyébként nekem 2-3 emberen kívül teljesen nem a saját évfolyamomból voltak barátaim. Én elég sokat jártam egyetemi bulikra meg sokat voltam a könyvtárban és ott ismerkedtem meg más társaságokkal, saját évfolyamról nem nagyon.
Szóval mikor nem voltak barátaim a szakon, akkor én a könyvtárban meg egyetemi bulikon szedtem össze embereket, pedig én se nagyon erőltettem meg sose magam, elég introvertált vagyok, nem szeretek kezdeményezni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!