Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A szülők miért íratják be...

A szülők miért íratják be iskolába a gyereket ha szemmel látható testi hiányosságai vannak és előre láthatóan piszkálni fogják a többiek?

Figyelt kérdés

Mi értelme van 10-12 évet szenvednie egy gyereknek?

Miért nem magániskola vagy magántanár?

2021. jan. 30. 09:11
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

20

Nem a nemi erőszakra értem, az nyilván súlyos traumákat tud okozni.

Hanem az iskolában egy verekedés például. Volt olyan, hogy nem bírtam már a piszkálást emiatt belementem egy verekedésbe, hárman levertek nyilván, de utána jobban érezem magam. Néhány helyen bekékült, de 1 hét múlva eltűnt minden nyoma. Azóta sem kísért ez az eset.

A lelki sértések amiket kaptam viszont folyamatosan.

2021. jan. 30. 10:21
 22/34 anonim ***** válasza:
81%

Téves azon állításod, hogy a testi hiányosságú diákokat piszkálni fogják a többiek. Egy budai hatosztályos gimnáziumba járok immáron ötödik éve. Van olyan osztálytársam akinek hiányzik a bal keze és soha nem bántották ezért őt. Van olyan barátom a másik osztályból, aki félszemű (üveg az egyik szeme). Több diák is van aki hallókészülékkel rendelkezik. Ha megfelelő közegű iskolát találsz akkor a gyerekedet soha nem fogják bántani a testi fogyatékossága miatt. Persze ehhez intelligens gyerekek kellenek.

Halkan kérdezem meg, hogy van fogalmad róla, hogy mennyibe kerül 12 éven át egy magániskola és a különtanár?

2021. jan. 30. 10:36
 23/34 Szabi15 ***** válasza:
72%
17-es vagyok. Tudom hogy nehéz. Én már túl vagyok ezen, és teljes értékű ember lettem. Az állam tojik azokra is akiknek ennél is nagyobb szüksége lenne rá, ne várj csodát. Viszont ezt a seb begyógyulós szövegre: nem tudom, hogy én voltam félősebb az átlagnál, vagy ezt csak azok mondják akiket fizikailag nem bántottak a suliban. Én a lelki már megszoktam otthonról, viszont a testihez ugyanúgy társul lelki, mert nem tudhatom, hogy meddig mennek el, mennyire hagynak helyben, és úgy még rosszabb iskolába menni, hogy nem vagy benne biztos hogy mi fog veled történni, megsérülsz e komolyabban, és utána már az utcán is félsz, nehogy betaláljanak. Viszont ha már öngyilkos gondolataid vannak ettől, akkor még javaslom a lelkisegély zöld vonalát. Ingyenesen hívható, meg próbálnak segíteni. Egyik barátom nemrég akarta megölni magát mert kilátástalan volt a helyzete. Nem jött össze neki, két hét zárt osztály után megbánta, mostmár van kedve küzdeni. Anyum decemberben ölte meg magát, neki sikerült. Azzal nem számolt, hogy a szeretteinek milyen fájdalmat okoz ezzel. Te is gondolj rájuk. Az életben még sok szép dolog vár rád, ne másokkal foglalkozz.
2021. jan. 30. 10:40
 24/34 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, több mint egy évtizede már szinte kötelező az integrálás az iskolákban. Tehát nem rakják ki kisegítőbe, gyogyósba azokat a gyerekeket, akik integráltan is taníthatók. Ezzel toleranciára, elfogadásra tanítják a többi gyereket is.
2021. jan. 30. 10:47
 25/34 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, mit volt a te konkrét problémád? Milyen bajod volt? Milyen betegség, vagy egyéb lemaradás?
2021. jan. 30. 10:49
 26/34 anonim ***** válasza:
90%

#22: Így van!

Ráadásul teljesen elszigetelné a többségi társadalomtól egy ilyen különiskola/magántanár a testi/egyéb fogyatékos gyereket, ami miatt totál esélytelen lenne az iskola utáni életre.

A deviáns, kötözködő, verekedő gyerekeket kéne jobban megfegyelmezni, nem pedig az amúgy jóravaló (de valamiben fogyatékos) gyerekeket kivenni a rendszerből!!!

2021. jan. 30. 10:50
 27/34 A kérdező kommentje:

25

Az iskolában nagyon magas és nagyon vékony voltam, az arc fejlődésem sem volt szabályos. Valamilyen fejlődési rendellenesség állhatott mögötte, de a szüleim soha nem vittek el megnézetni mi lehet a gond. Így már nem tudjuk meg sosem.

2021. jan. 30. 11:00
 28/34 A kérdező kommentje:

24

Toleranciára tanítják?

De hogyan? Mert én még sosem láttam egy esetet sem, hogy az áldozat pártjára álltak volna a tanárok vagy iskola vezetősége.

Ahová jártam, a tanárok zöme is zakkant volt, tehát hogyan várható el, hogy beteg emberek tanítsák meg viselkedni a beteg gyerekeket?

2021. jan. 30. 11:06
 29/34 anonim ***** válasza:
68%
28: Az, hogy te nem láttál, az egy egyedi eset. Nem lehet ebből extrapolálni.
2021. jan. 30. 11:08
 30/34 A kérdező kommentje:

29

Nem, viszont lehet sejteni, hogy nem épp olyan könnyű a bántalmazók megregulázást gyakorlatba ültetni, amikor a tanárok is csak emberek és ösztönszerűen a könnyebbik utat választják és oda húznak ahol az erő is van, a hangadók felé.

Meg a bullyk amúgy nagyon példásan és karizmatikusan tudnak viselkedni a tanárok jelenlétében, tehát ha én jelentettem is valamit, a tanárok kételkedtek benne, nyafogósnak gondoltak és rosszindulatúnak.

2021. jan. 30. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!