Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A szülők miért íratják be...

A szülők miért íratják be iskolába a gyereket ha szemmel látható testi hiányosságai vannak és előre láthatóan piszkálni fogják a többiek?

Figyelt kérdés

Mi értelme van 10-12 évet szenvednie egy gyereknek?

Miért nem magániskola vagy magántanár?

2021. jan. 30. 09:11
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
64%
10 Az osztálytársaim kollektíven nem. Viszont 4-5-6 fős lánycsapattal volt problémám. Azt is tudtam kezelni. Itt pont, hogy az a lényeg kinek milyen kiállása van. Minden élethelyzetben van és lesz olyan, hogy mások megpróbálnak kóstolgatni, szurkálódni. Ilyenkor nem mindegy ki hogyan reagál. Akit lehet, azt még jobban kikészítik. Akit meg nem, azt nyugton hagyják. Ez olyan, mint egy farkasfalka.
2021. jan. 30. 09:52
 12/34 anonim ***** válasza:
79%

Külön osztályok az ilyen gyerekeknek?

Mondjuk legyen, de gondolod, hogy ök nem piszkálódnak?

És akkor kicsit nagyítva a dolgot: azt mondja az egyik a másiknak: de ronda púpod van (ide helyettesíts akátmit), mire a másik: Te meg jobban sántítasz az egyik lábodra, mint a másikra. És így tovább, kinek mije "van".

Úgy gondolod, amit vázoltam lehetetlen? Attól tartok, de..

2021. jan. 30. 09:53
 13/34 anonim ***** válasza:
64%
Neked egy pszichológus kéne, láthatóan nem dolgoztad fel. Az egyes már megválaszolta a kérdést. Hiába akarsz törvényt, még nagyon sok helyen sérül az ember. Ilyen alapon csak az lehet szülő,akit kivizsgált egy pszichiáter. Csak akkor nem lenne semmi körülöttünk, ősemberként élnénk.
2021. jan. 30. 09:56
 14/34 anonim ***** válasza:
55%
Ha pszichológiai tesztek alapján állítanának osztályokat, nem lenne ilyen kérdés. Vagy ha a szülő szégyenmentesen nevelné a gyerekét.
2021. jan. 30. 09:57
 15/34 A kérdező kommentje:

13

Á ez a gond szerintem. Hogy ez az egész társadalmi berendezkedés valahogy természetellenes és önmagában konfliktusokat szül. Genetikailag és természetileg nem arra voltunk kitalálva, hogy össze legyünk zárva más emberekkel. Mindenkinek kell a saját területe amely az övé és azt tesz rajta amit akar.

2021. jan. 30. 10:00
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Valamennyire értem mit írsz kérdező. Bár iskolába járni kötelező.

Nekem alsóban nem volt még fogszabályzóm a tejfogak miatt. Amit kaptam azért néhány osztálytárstól sosem fogom elfelejteni. Hozzájárult ahhoz, hogy felnőttként is önbizalomhiányos vagyok. Igaz ez nem volt olyan "fogyatékosság" ami nem lett volna javítható, de akkor abban a pár évben borzasztó volt. Nagyon gonoszak tudnak lenni a gyerekek.

2021. jan. 30. 10:01
 17/34 Szabi15 ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Ahogy írták már, ezt a szülők valószínűleg nem tudják megoldani, az állam pedig nem igazán foglalkozik ezzel. Ezért én úgy gondolom, a testileg sérült gyereket érdemes felkészíteni erre lelkiekben, egy kicsit felnőttesebben tekinteni erre, hogy ne legyen szenvedés az iskola. Megtanítani, hogy semmit nem ér az ilyen rosszindulatú gyerekeknek a szavuk. Egyrészt ők is gyerekek még, próbálják tenni a nagyot ezzel, meg erősebbnek/menőbbnek érezni magukat, de egyszer majd (jó esetben) felnőnek, és szégyelni fogják ezt már. Gondoljon arra is a testileg sérült, hogy mikor ő otthagyja az iskolát, vagy azt az iskolát (minél magasabb egy iskola, annál kevésbé fogják piszkálni emiatt; én középiskolában már nem találkoztam ilyennel egyikben sem), akkor ezek az emberek számára senkik lesznek (tudom hosszú idő ez velük kibírni, de akkor is így lesz), viszont amit megalapozott a tanulással azt később is Hasznosíthatja. És én azt mondom, sokat tanít az iskola, de nem a tananyag miatt, hanem az emberek akik ott körülvesznek. Kár lenne kihagyni, később még nehezebb lenne az élet, ha itt nem sajátítod el a szükséges szociális készségeket. Még pár dolog: amíg szavakkal piszkalnak, le kell szrni. Kit érdekel ki mit mond. Neki teljes testtel is szr az élete ha veled kell foglalkoznod. Az agyával is baj van, nem tudja felfogni, hogy erről nem tehet a sérült. Max oltsd vissza őket ha tudod, de ne bosszantsd magad ezen. Ha tettlegesség is van, testileg bántanak, hasonlók, akkor meg azonnal jelezni a tanárnak ezt. Ha nem veszi komolyan akkor az igazgatónak. Utolsó: keress barátokat. Légy barátságos mindenkivel kezdetben, s meglátod, lesznek köztük olyanok, akiket nem a külsőség érdekel. És egy / vagy több barátság mindig jól jöhet az iskolában.
2021. jan. 30. 10:03
 18/34 anonim ***** válasza:
97%

Én nagyon kövér gyerek voltam, rendszereden piszkáltak az iskolában, az osztályban. Évekig pszichológushoz és pszichiáterhez jártam, sőt, egyszer a pszichiátriára is be kellett feküdnöm kb. 10-12 évesen.

Ezek ellenére nem értek veled egyet, kérdező. Több okom is van.

1. Sokkal erősebb felnőtt lettem, mintha burokban neveltek volna. A munkahelyen is vannak konfliktusok, amik elkerülhetetlenek, ezeket tudni kell kezelni. Nem omolhatsz össze azért, mert hibáztál és szólt érte a főnököd.

2. A külön iskolával, oktatással csak azt érnénk el, hogy a "sima" iskolába járók még jobban stigmatizálják a többieket. Ezzel nem lenne kevesebb a csúfolódás, csak máshol történne, durvábban, ellenőrizetlenül: a játszótéren, a moziban, a parkban, a boltban, az interneten. Vagy éljünk teljesen elkülönülten? Internet nélkül? Megkülönböztdtő jelet ne hordjunk?

3. A bully-k BÁRKIBEN találnak hibát. Ha nem találkoznak kövérekkel, akkor elkezdik bántani a szemüvegeseket, a soványakat, a szeplősöket, a szegényeket, a vörös hajúakat, a kék szeműeket, a vidékieket, a náluk fiatalabbakat... MINDIG találnak valakit.

2021. jan. 30. 10:07
 19/34 A kérdező kommentje:

17

Igazából egy testileg más személynek van elég baja anélkül is, hogy baszogatnák. Az önbizalmat úgy is nehéz fenntartani, ha senki nem szól semmit, mert azért te is látod magad, nem vagy hülye, fel tudod fogni, hogy hatalmas hátrányból indulsz és 10-szer annyit kell dolgoznod. De ha erre még rájönnek a piszkálások is, nem értem sokan, hogy bírják ki öngyilkosság nélkül.

Még mindig az a véleményem, hogy annyi szenvedés semmit nem ér meg. Akkor inkább tanuljon otthon egyedül, adjon az állam segély a kitaszítottaknak, kiközösítetteknek amely egy létminimumot biztosít azt kész. Úgysem szívesen járnak társaságba az ilyen emberek.

Ugyanakkor a testi bántalmazásról. Véleményem szerint a lelki bántalmazás sokkal súlyosabb mint a testi. Testi bántalmazástól ritkán öngyilkosok az emberek, meggyógyul a seb azt el van felejtve. A lelki bántalmazás viszont ölni tud, ezért azt a gyilkossággal egy lapon kellene a törvény kezelje. Ismertem is olyan embert aki a lelki bántalmazások miatt vette el saját életét. Nagyon tragikus az ilyen. És nincs komolyan véve.

2021. jan. 30. 10:13
 20/34 anonim ***** válasza:
82%

19 Úgy gondolod, hogy a testi bántalmazás kevésbé fájó? A súlyos verés, esetleg nemi erőszak?

A gond az, hogy a fizikai bántalmazás kivétel nélkül társul lelki bántalmazással is, míg a lelki bántalmazás megáll a pszichológiai hadviselés szintjén.

2021. jan. 30. 10:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!