Mennyire igaz, hogy komolyabb munkahekyekre nem vasznek fel látható tetoválással?
Nem a "komolyságtól" függ, hanem a cég és a pozíció típusától. Bizonyos helyeken elvárják, hogy a dolgozók ne mutogassák feltűnően az egyéniségüket/ízlésüket, hanem minél inkább simuljanak bele a közegbe.
Pl repülőtéri check-in dolgozó álláshirdetésben láttam ilyen megkötést, hogy nem lehet tetkó látható helyen. Az ilyen nagyon hivatalos helyeken, esetleg iskoláknál stb simán elképzelhető.
Sok orvoson, ápolón láttam már tetoválást..
Különböző helyeken irodistákon..tetovált börtönőrt is ismerek.
De pl egy vagyonőr ismerősömet a dm-be nem vették fel, mert (amúgy munkaruhában nem látható helyen) tetkója van.
Tehát szerintem nem a munkahely komolyságától függ.
Ahogy az első írta: cégtől függ.
De annyit még hozzátennék, ha szabad, hogy cégtől függetlenül van olyan ahol ez visszatetszést, undort kelt az (átlag) emberekben is (nem a call centeresekre gondolok, természetesen). Nem azért, mert van tetkó, hanem azért, mert lehet hogy az a tetkó egyrészt ronda (ízlés kérdése) vagy azért mert ahhoz a munkakörhöz "komolytalanul" fest. Ugyanúgy ahogy az sem mindegy, hogy ahhoz a munkához amit végez, milyen ruhát vesz fel valaki. Ettől függetlenül nekem semmi bajom a tetkós emberekkel, ismerek jópárat aki szét van varrava és soha nem volt gond se velük, sem a munkájukkal.
3 tetoválásom van ezek közül 1 látható helyen(a csuklóm oldalán) kb akkora mint egy 200 forintos héberül :D
Kb az utolsó kisvárosi panzióba se vettek fel recepciósnak hiába végzettség + 3 nyelvvizsga.
Nem akarok a 'nyugatonmindenjobb' vonatra felszállni, de külföldön sehol nem volt vele problémám és nem, nem mosogatok.. :D Irodai munkám van ráadásul a felsőoktatásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!