Tanárnak joga van facebook csoportba kitenni az egész osztály (adott tárgy) összes félévi jegyét névhez kötve? Nem erről szólna a GDPR?
Ugye ez személyes adat lenne, ami az illetők előzetes hozzájárulásához kötött. Csak úgy kitenni ráadásul névvel-nem csöppet jogsértő ez?
Mert még ha kódneveket adott volna amit csak az illető tud (pl kismadár-ki tudja ki van mögötte csak az aki ezt választotta...)
de így névvel publikusan-ki hatalmazta őt erre fel?
Mondjuk kemény 1 napot volt kinn, mert jeleztem a facebooknak és azonnal törölték + a tanárt magát is bannolták most már se ezt se semmi mást nem tud kitenni.
De azért nem értem mit képzelnek az ilyenek.
Mondtam mi a kérdésem! Idézd a pontos törvényihelyet, ahol ezt szabályozzák...
Péterfalvi csak ajánlást fogalmazott meg, ami nem törvény...
Keresgélj még egy kicsit...
Megmutatnád, hogy ebben a listában hol szerepel az osztályzat, mint személyes adat?
"„személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;"
nagyon helyesen beidézted nem értem mi a kérdés: OTT VAN BENNE...
le van írva. magam se tudtam volna jobbat beidézni.
De újra elmondom : NEM KELL ELHINNI. NEM KELL!!!
Holnap reggel hétfő reggel 8h-tól OH Ügyfélszolgálat és állásfoglalást kérsz, és egy OH/EMMI jogi szakértő válaszol majd.
Aztán NEKI MÁR csak hiszel.
Stimmt? Ellenvetés?
#35:
Szerintem inkább vegyél be egy doboz nyugtatót, mert mindjárt infarktust kapsz.
Bocs már, a te "logikad" szerint a tanárod nem szólíthat a neveden, mert az is személyes adat és nem tartozik masra...
Nézd meg a név is ott van a listában...
"" szerint a tanárod nem szólíthat a neveden, mert az is személyes adat és nem tartozik masra..."
Amennyibe nem adtam rá engedélyt valóban nem. és nem az ÉN LOGIKÁM hanem jogszabály. meg lehet nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!