Tanárnak joga van facebook csoportba kitenni az egész osztály (adott tárgy) összes félévi jegyét névhez kötve? Nem erről szólna a GDPR?
Ugye ez személyes adat lenne, ami az illetők előzetes hozzájárulásához kötött. Csak úgy kitenni ráadásul névvel-nem csöppet jogsértő ez?
Mert még ha kódneveket adott volna amit csak az illető tud (pl kismadár-ki tudja ki van mögötte csak az aki ezt választotta...)
de így névvel publikusan-ki hatalmazta őt erre fel?
Mondjuk kemény 1 napot volt kinn, mert jeleztem a facebooknak és azonnal törölték + a tanárt magát is bannolták most már se ezt se semmi mást nem tud kitenni.
De azért nem értem mit képzelnek az ilyenek.
"jeleztem a facebooknak és azonnal törölték + a tanárt magát is bannolták most már se ezt se semmi mást nem tud kitenni."
Hát én sem értem, hogy te mit képzelsz magadról... Sunyi módon jelentgeted meg bannoltatod a tanárod, meggátolva ezzel a munkavégzésben, csak mert ég a pofád a többiek előtt a sz** félévi jegyed miatt... le se tojod te az adatvédelmet, csak ciki volt a többiek 4-esei meg 5-ösei mellett a gyász 2-esed, ugye? :D Gyökér. Persze gondolom azóta is lapulsz mint egy kisnyuszi, és nem mondtad el neki, hogy miattad nem tud közzétenni semmit a csoportban... (ami nyilván privát csoport, tehát eleve más szabályok vonatkoznak rá, mivel csak az érintettek látják...)
Egyébként az egyik fél jogsértése esetén miért kérdés hogy a MÁSIK fél tudja-e a kötelességét? és ha nem tudja akkor mi van?
Attól még az egyik félnek jogsértést nincs joga elkövetni.
Ha valaki nem tartja be a kreszt, azért a rendőr nem csinálhat vele akármit. Nem tartotta be a szabályt de ATTÓL MÉG A MÁSIK FÉLNEK az utolsó betűig be kell tartani.. különben milyen alapon kérne számon bármit is?
"ehát eleve más szabályok vonatkoznak rá, mivel csak az érintettek látják...)"
Az érintettek sem láthatják más tanulmányi eredményét. Voltaképp senki se láthatja, a tanár és az értékelést kapón kívül.
Ez ennyire egyszerű mint a bot.
12: natessék!
Valami bukdácsolós troll, aki azt hiszi, hogy az osztálytársai nem tudják, milyen harmatgyenge...
LOL
"kíváncsian várom a véleményedet egy táblánál történő felelés osztályozásával kapcsolatban! Ott is nyilvánosságra kerül az értékelés..."
Tessék itt a véleményem. Ott SINCS JOGA A TANÁRNAK az egész osztály előtt ismertetni a jegyet.
Tessék. Megfelel?
Ha egy tanár másként tesz az vagy OSTOBA ÉS TUDATLAN vagy TUDATOSAN JOGSÉRTŐ.
Válassz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!