Utálom az angoltanárt. Mit tegyek? (többi lent)
Kedves angol nyelvet oktató tanár! Ne keverjük a szezont a fazonnal!
Más az, ha a diák munkáján látszik, hogy meg se próbál készülni (nincs nyoma, hogy próbálta volna megírni a leckét, annak sincs nyoma, hogy próbálta volna megtanulni az anyagot, nincs nyoma, hogy igyekezne órán + esetleg direkt szaboltálja az órát), meg más az, hogy a gyereknek nem erőssége a tárgy vagy esetleg baj van otthon és gyengébben teljesít.
Egy tanár tisztában van azzal, hogy nem minden gyerek ugyanolyan tempóban halad a tananyaggal, van, amelyik nehezebben érti van, amelyik gyorsabban.
Ha egy nyelvtanár tényleg idegrohamot kapna, mert a diákja nem ért meg valamit, már rég az elmegyógyintézetben lenne vagy börtönben a pofozkodás után.
Nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz, esetleg még egyetemre jársz vagy egy idős tanár vagy, akinek még várnia kell a nyugdíjig, de szíve szerint már hagyná az egészet a csudába... De, hogy egy átlag tanár ilyen stílusban írjon és még ráadásul hergelje is több hozzászólásban a kérdezőt a "mi van, szólj vissza, itt vagyok!" stílusban, az egyszerűen nem valóságos.
Kérdező!
És a válaszom az volt, hogy ha eleget tanulnál, akkor értenéd a Tanárod és ő meg nem ordibálna, mert eljutna a tudatodig az amit mond!
Ez ilyen egyszerű!
23, rengeteg tantárgy van az iskolában, minden tárgyra jut x idő, hogy a gyerek tényleg mindegyikből felkészüljön, tudja és megértse a tananyagot, megírja a leckét, mellette szakkörökre meg/vagy edzésre járjon és maradjon szabadideje, hogy egészséges lelkű gyerek legyen.
Ráadásul nem biztos, hogy az elég tanulás eredményes is.
Én úgy tanultam a gimi elején, hogy nulla szabadidőm volt, 4,6 lett az átlagom, pedig a kitűnő vagy minimum a 4,8 volt a cél, látod, én aztán eleget tanultam, csak szombaton pihentem, vasárnap meg már reggeltől éjszakáig tanultam, mert kiabáltak velem a négyesért - és mégis becsúsztak négyesek, sőt egy-két hármas, amiért haza se mertem menni. Nem volt meg a szabadidőm, cukkoltak a tanáraim, kiközösítettek a gyerekek.
Amikor megváltoztak otthon a körülmények és kicsit lazábbra vettem a gimit, minden tárgyra csak x időt fordítottam, lett szabadidőm, akkor messze kerültem a kitűnőtől, max 1-2 ötösöm volt, fizika-matek hármas!!! lett, inkább azokkal a tantárgyakkal foglalkoztam, amik érdekeltek és szabadidőm is volt, ráadásul arra a szakra vettek fel, ahova menni szerettem volna és most egy szuper állásom van.
Illetve tapasztalatból mondom, hogy a gimis angolórák nem mindig hatásosak. Angolból ötös voltam, még akkor is, amikor lazábbra vettem a gimit, de érettségi után alig tudtam valamit elmakogni, nehezen értettem meg másokat. Egy multiba mentem dolgozni, ott fejlődött az angoltudásom, mert az angol az alapnyelv és most már rendesen beszélek angolul.
Ha 8-13-stb. nem trollkodik, és tényleg angoltanár, nem gyári munkás, akkor köszönjük meg neki, hogy bemutatja, milyen elmaradott a magyar oktatási rendszer és hogy milyen idegbeteg buta emberek oktathatnak. Azt tanácsolom, hogy ezt a stílust egyszer próbálja meg az utcán egy hozzám hasonló izmosabb fiatallal szemben.
Kérdező, remélem, azóta megoldódott a dolog, sajnos Magyarországon a tanárok többsége hulladék.
Mindig jó voltam suliban angolból, kár, hogy semmit nem ért, mert beszélni egyáltalán nem tudtam. Azt egyedül tanultam meg netről. Kb. ennyi ér a magyar nyelvoktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!