Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A lányom nem akar iskolába...

A lányom nem akar iskolába menniv,mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szekálták,ezt elintéztem de még mindig fél ,azt mondja én nem ismerem őket nem tudom milyenek

Sírva könyörög hogy segitsek de nem tudok,megtettem amit tudtam ha tovább szekálják megint szólok a tanárnak de nagyon fél

Sokat hiányzott most nem tudná igazolni az orvos

Bosszút akar állni ha felnő,stresszes.

Mit tennétek a helyemben?

2021. jan. 3. 11:51
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
23%
Az én időmben majdnem mindenki focizott, vagy önvédelemre járt. Egy elhanyagolt iskolába jártam, tudom milyenek voltak. Sokan 14 évesen már egyedül, az ország egyik feléből a másikra utaztak fesztiválokra, koncertekre. Mégis felnőttek, és élik az életüket. Ami akkor játék volt, azért most átviszik az egyik suliból a másikba.
2021. jan. 3. 21:49
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

21. de ezek mind emberfüggő dolgok, bár igaz, hogy egyre inkább afelé haladunk, hogy lassan már egy negatív megjegyzés után is összeomlik lelkileg a gyerek. túlzottan rózsaszín ködös lett már szerintem minden, és annyira könnyű feljutni egy magasabb szintre, hogy bárkinek megy, ugyanakkor a bukásoktól, megpróbáltatásoktól meg annyira elszoktak, hogy elég 1x is, hogy megtörténjen, és nem tudják feldolgozni.

én is tudnék mesélni, engem is piszkáltak sokat, mégsem kerültem padlóra, emiatt is írtam én is a 8. válaszomban, hogy nem fogja megoldani az iskolaváltás a gondot, mert mindenhol vannak ilyenek. ha aggódik az ember, tényleg fel kell keresni egy szakembert, aki elbeszélget vele kicsit, felméri, hogy mennyire nagy a baj és aszerint cselekedni, mert ilyen a mai világ.

2021. jan. 4. 07:08
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
6.os koromtol 25-30kmereket buszoztam egyedül :D Erről ennyit.
2021. jan. 4. 11:17
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
#23: Akkor te későn kezdted :) Én az osztálytársaimmal együtt már első osztályos korunktól "egyedül" buszoztunk be és vissza minden nap. Az első héten végig volt szülői kísérőnk, de utána már nem.
2021. jan. 4. 11:25
 25/28 anonim ***** válasza:

Küldd be a gyerekedet, mert ez természetes félelem egyrészt, hiszen ki ne félne attól, hogy megbosszulnáj, másrészt meg nem menekülhet el, meg jell tanulnia kiállnia magáért.

Valószínűleg kap pár besz9lást, aztan elunják, ezen túl kell esnie.

Plusz ajárhova vihezed, mindenhol van esélye, hogy a gyerekedet kísértse a múlt.

2021. jan. 5. 13:51
 26/28 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem pontosan tudja a lányod, hogy mi történt, amihez valószínűleg neki sok köze van. Például játszotta a fejét előttük, és páran unszimpatikusnak találták, ezért rászálltak. Én megkérdezném, hogy mit NEM mondott még el, ahhoz, hogy segíthessek.

A tanárnak szólás = árulkodás, akkor is, ha a szülő teszi, ezért még jobban fogják zsarolni, fenyegetni, cikizni, akár megverni is.

Már az is sokat elmond, hogy a sírás jön rá, ha arra gondol, hogy iskolába kell menni.

Hogy mi lenne a megoldás? Szerintem először tudd meg mivel állsz szemben. Pár tippet írhatok, de ez vaktában találgatás:

- csúnya, ezért a kinézetével bántják

- szegények vagytok, ezért kiröhögik és cikizik, kenyérmaradékokat hagynak az asztalán, mások előtt szégyenbe hozzák azért, mert nem telik jobb ruhákra, telefonra, stb.

- nem szándékosan valakit megbántott, aki próbálja alázni ott, ahol éri

- túl félénk, csendes, nem mer visszaszólni, ezért heccből bántják

- stréber, és a többit zavarja, hogy ennyire tanárok kedvence, ezért irigységből bántják...

- valami hazugságot terjesztenek róla, és ebben partner mindenki, van aki jókat röhög ezen, más még direkt provokálja is, pl. azt terjesztik róla, hogy leszbikus, vagy ribi

2021. jan. 5. 13:55
 27/28 anonim ***** válasza:
0%
Lehet, hogy nem csinált semmit. De meg kell tanulnia kiállnia magáért. És méginkább meg kell tanulnia barátokat szerezni. Hagyd kicsit önállósodni.
2021. jan. 5. 15:18
 28/28 anonim válasza:
Abban tudnál segíeni, hogy megtanítod hogy oldja meg a helyzetet, nem pedig úgy, hogy te megoldod neki (beszélsz a tanárral). Ha nem tudsz neki segíteni vidd el önvédelmet tanulni, ott általában jófej edzők vannak, lelkileg is egítenek a gyerekeknek, egy jó közösség is kialakulhat, ahol lesznek barátai, esetleg segítenek is neki megvédeni magát. Ne beszélj az edzőjével meg semmilyen felnőttel a háta mögött róla, mert az megszégyenítő, kellemetlen, alacsonyabb rendű helyzetbe hozza, majd ő megbeszéli akivel kell. Csak teremtsd meg számára a lehetőséget, irasd be minél hamarabb önvédelemre vagy judo-ra vagy boxolni (ha nincs pénzed, akkor is vidd el egy ilyen helyre és kérj tanácsot az edzőtől).
2021. jan. 6. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!