Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ez tényleg ennyire etikátlan?

Ez tényleg ennyire etikátlan?

Figyelt kérdés
Mérnökinfós egyetemista vagyok és van egy tantárgy, amiből ezen a héten fogok írni pót-pót zh-t, mert a zhn megbuktam és a pótzh-n is. Tavaly ebből a tantárgyból én már megbuktam, és emiatt jelenleg 1 éves csúszásban vagyok. Már gyomorgörcsöm van ettől a tantárgytól, már sírórohamaim is vannak. Hiába van most online az iskola, ezt online sem tudom megcsinálni. Nem mennék abba bele, hogy nem vagyok erre a szakra való, de valószínűleg ha nem lettem volna cieplve mások hátán eddig az egyetemen, az első félévemben már kicsaptak volna. Már hallani sem akarok erről a tantrágyról. A pótzh-ra felbéreltem egy másik egyetemi tanárt, de vele együtt sem tudtuk megcsinálni a pótzh-t, leginkább azért, mert a 60 perc túl gyors volt neki ezekhez a feladatokhoz és sajnos többször is majdnem bealudt dolgozat közben, mert nem igazán értette a feladatokat és már elég öreg ember. Próbáltam most a pót-pót zh-ra tanárt keresni, felhívtam kb 50 magántanárt, 47 ebből nem értett hozzá, 3 pedig nem akarta elvállalni, mert etikátlan. Próbáltam szaktársaimhoz fordulni, de őket is megtraumatizálta idén is és tavaly is ez a tantárgy, így aki éppen átcsúszott (olyan nincs, akinek jobb lett kettesnél) nem tud segíteni és nem is akar hallani a tantárgyról egész életében soha többé. Szóval hiába akartam lefizetni a tanárokat, az a 3 nem ment bele. Nekem már nincs lelkierőm tanulni rá, ez az a tantárgy, ahol egy vesszőért bukik az ember és már ha csak megnyitom a jegyzeteket, ki akarok ugarni az balkon és öngyilkos lenni. Más egyetemeken lévő diákok ha tanulják is, nem úgy,a hogy mi itt a kis vidéki egyetemen. Nagyon etikátlan dolog megkérni a tanárokat, hogy kvázi megírja helyettem a dolgozatotM

2020. dec. 15. 13:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
linux...
2020. dec. 15. 14:38
 12/17 anonim ***** válasza:
94%
Mások is átcsúsztak kettessel, te is képes vagy rá. Tanulj, tanulj, gyakorolj.
2020. dec. 15. 15:31
 13/17 anonim ***** válasza:
85%

Mi ez a tantárgy, pontosan mi a tematika? Mit kell csinálni a zh-án?

Én nem mondanám, hogy nem Neked való a szak vagy váltsál stb.

Az IT-nak elég sok ága van, nem feltétlen kell mindenkinek tudnia magas szinten programoznia vagy linux-ozni.

Vannak hálózatos állások, web-frontend, BI (bár az inkább gazdinfó), üzemeltetés stb.

Nekem is van pár tárgyam, ami segítséggel lett meg. Ennek ellenére nem mondanám magam ettől rossz szakembernek. Az egyetemen kért dolgok vagy a számonkérés módja, nem feltétlen felel meg a munkaerőpiacon elvártakkal.

Ha esetleg tudok segíteni, dobj egy PM-et.

2020. dec. 15. 15:50
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Hallottam erről a retteget linuxról már, ami eléggé szórótantárgy pár egyetemen. Először döntsd el, hogy biztosan akarod folytatni-e az egészet, ha már ennyi probálkozás után se megy és ennyire traumatizál téged. Nem éri meg tönkre tenni magad és nem kell visszafizetned a félévek árát, ha új szakba kezdesz vele. Így anyagilag nem jársz rosszul, ha abba hagyod. Ha akarod folytatni akkor azt tudom javasolni, hogy próbálkozz a középiskolai szakmai informatika tanároknál. Az elmúlt években bevezették a linux oktatást is az infósoknak középiskolában, így biztos találnál egy olyan tanárt, aki ért hozzá az átlag szinten felül. (Én hálózat-linux tanárom, aki tartotta az órát linux mániás volt, így nekünk közel egyetemi szinten tanította és ő vállalt felkészítést is, amikor volt ideje rá.)
2020. dec. 15. 22:37
 15/17 anonim ***** válasza:
72%

új szakba kezdesz bele*

Ő vállalt*

Bocsi az elírásért.

2020. dec. 15. 22:38
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Pont a Linux?? Hogy??

Kissé furcsa számomra, mert mérnökinfón vannak ettől ezerszer ijesztőbb és nehezebb tantárgyak.

2021. febr. 9. 22:13
 17/17 A kérdező kommentje:
Meglett végül :) De amúgy itt ez a legnehezebb tantárgy, minden más hozzá képest gyerekjáték.
2021. febr. 9. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!