Érettségire való felkészülésnél eredményes ez a módszer?
Arra gondolok, hogyha nem szeretnék megszakadni és órákat tanulni hanem helyette csak minden érettségi tételnél kulcsszavakat jegyeznék fel és azokat futnám át.
Szerintetek ez mennyire eredményes?
Tudom, még messze az érettségi de érdekelne, hogy mit gondoltok erről a taktikáról.
Nekem nincs kedvem egybefüggő mondatokból több oldalt tanulni, főleg nem olyan tantárgyakból ami soha nem fog visszaköszönni az életben.
Mondok egy példát.
Történelem tantárgy: 1.tétel: Rákosi korszak: Rákosi Mátyás, Sztálin, gazdasági reform, tervgazdálkodás, személyi kultusz, AVH, Ratkó-korszak, stb, stb....
8-as vagyok.
Magyar: 92%
Matek: 95%
Tori: 88% “legszarabb” a 130 oldalas kiskonyvvel :D mikozben a tobbiek meggebedtek a vacak Szarayval.
Angol: 93%
Biosz emelt: 91% ok ez hosszu volt
Kemia emelt 89% ultraregi kemiai osszefoglalo konyv
Roviden-tomoren kell tanulni es ennyi.
1 jo jegyzet es nem a sok hablaty.
Ja es nyomtasd ki az OSSZES korabbu erettsegit.
A legregebbiektol indulj es oldd meg oket.
Elsot teljesen fejbol. Akkor rajossz h mennyit kell meg tanulnod.
Aztan parat gyakorlaskepp nyitott konyvvel, hogy rajojj a feladatok logikajara.
Aztan magadtol nem idore, de merd mennyi kellett hozza.
A legfrisebbeket hagyd a legvegere amikor mar felkeszultel es azt elesben csinald.
Aztan pontozd le magad a megoldokulcs alapjan.
Persze hagyj idot meg az irasbeli elott, mert ha 75%-ra irod akkor szivroham lesz.
Mi addig csinaluk, amig a veget 90-95% felett nem irtuk a baratnoimmel.
Es mondom a segedleteket AKTIVAN hasznald.
Mert hasznalhatod erettsegin is.
4 jegyu, Atlasz, forrasok...
Sok osztalytarsunk nem tanulta meg hasznalni oket.
Pedig sokminden bennuk van.
Szerintem nem jó, mert például:
Felírod, "Rákosi Mátyás". És? Mi volt Rákosi Mátyással ?
Felírod: "gazdasági reform". És mi volt az a gazdasági reform?
Tehát ezeket kéne leírni röviden, olyan fél sorokba.
Minden témáról tudjál 6-7 rövid gondolatjelet. Lesznek források is, 3-as szintet el lehet érni, de ha még próbb vagy, akkor akár esetleg 4-est is ily módon.
Szal és akkor fél sor, hát nekem mondjuk nagy füzetben volt fél sor; ez kábé olyan 3-4-5-6 szó egy sorba; egy nagyon rövid mondat; amit ki tudsz bontani. Annyi ragozás van benne, ami szükséges ahhoz, hogy megértsd ha megjegyzed; és vissza tudjál rá utalni egész mondatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!