Érettségire való felkészülésnél eredményes ez a módszer?
Arra gondolok, hogyha nem szeretnék megszakadni és órákat tanulni hanem helyette csak minden érettségi tételnél kulcsszavakat jegyeznék fel és azokat futnám át.
Szerintetek ez mennyire eredményes?
Tudom, még messze az érettségi de érdekelne, hogy mit gondoltok erről a taktikáról.
Nekem nincs kedvem egybefüggő mondatokból több oldalt tanulni, főleg nem olyan tantárgyakból ami soha nem fog visszaköszönni az életben.
Mondok egy példát.
Történelem tantárgy: 1.tétel: Rákosi korszak: Rákosi Mátyás, Sztálin, gazdasági reform, tervgazdálkodás, személyi kultusz, AVH, Ratkó-korszak, stb, stb....
Ha hallgatsz ram, torinel ez semmikeppen nem jo taktika, azt erteni kell. Ha nem erted, nem igazan fog menni.
De egy magyar eseteben peldual jo modszer lehet.
Es igen az eredmeny mindenkeppen kieges lesz, ha becsuletes vagy, viszont ha esetleg egyetemre is keszulsz, meg megkoszonod, hogy elkezdted szoktatni magadat a tanulashoz!
Sok sikert neked, sikerulni fog!
2. Hat pedig egyetemre ugyanannyi tanulnivalo van egyetlen egy targyra, mint pl a tori erettsegi irasbeli anyagom volt. :D
Egyebknet annyit irtam olvasd el 3x, es igy elobb utobb valami megragaf. Ha te mar most kiegsz az olvasastol az nagy baj.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Van egy olyan képességem, hogy jól tudok rizsázni. Múltkor úgy írtam meg ötösre egy töri dogát, hogy csak szünetben átfutottam, a kulcsszavakat megjegyeztem majd összeraktam belőlük egy logikus szöveget. Annyira jó lett, hogy ötöst kaptam, még ki is emelt, hogy milyen jó dogát írtam és mennyire örül, hogy nem a tankönyvre támaszkodtam.
Végülis én is csak mosolyogtam értetlenül :D
#4 Egyetemre egyelőre nem megyek de tanulós szakképzésre igen szóval mindenképpen kellesz tanulnom. Ebben igazad van az biztos de ami érdekli az embert és akarja azt úgyis megtanulja.
De igyekszem megfogadni a tanácsod azért :)
Mit mell a torin erteni?
Nincs benne sok logika.
Ha tudod a kulcsszavak mit takarnak ok.
Amugy en kinyomtattam a teteleket. Nem olyan sok van tantargyankent, hogy azt ne lehetne megtanulni.
Irasbelire viszont a Szaraytol kiegtem.
Az ocsem mostani torikonyve meg meg szornyebb. Total szar megfogalmazasok. Es hogy szurke alapon kisebb betumerettel folytatodik a tananyag azt gondolnam az valami forras vagy melleksztori. De nem, ugyanugy a fo szoveg resze. De akkor miert mas a hattere, ok meg jo, de miert kisebb a betumeret??
Szoval tori irasbelire vettem egy 130 oldalas tori osszefoglalot, amibe vazlatosan le volt irva minden.
Es ami nagyon fontos, ha kozepszint, akkor
ATLASSZAL egyutt tanulj, mert abban a legtobb evszam
le van irva es nem kell feleslegesen az agyadat terhelni 2300 evvel ezelott tortent szaros csatak datumaival.
Plusz hadjaratokra a nyilak a terkepen.
Summa summarum: baromi elavult oktatasi rendszer a magyar.
A britek valasztanak 3 targyat aztan abbol erettsegiznek, de olyan szinten hogy aztaurva.
Nem am 6 tantargy faxsagai, amik nagyreszt nem is erdekelnek es sose fogom hasznositani Petofi eletrajzat a budos eletben... se a francia forradalmakat, se a nyelvtan szoelemzest.
Én kiirogáltam magamnak a tételeket, elővettem a füzeteket, meg a könyveket.
Kivettem belőlük a fontos szavakat, és azt próbáltam megjegyezni.
Hogy őszinte legyek. Én törire aztán tényleg nem tanultam. Az volt a mákom, hogy azt a tételt húztam, amit elolvastam feleletek előtt 😂😅meg néhány dolog megmaradt óráról (4 lett az egész egyébként).
De ha te fejben tudod a dolgokat,képben vagy, hogy mikor hol, akkor elég, ha a tételekhez tudsz kulcsszavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!