Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Csak én vettem észre, vagy a...

Csak én vettem észre, vagy a tanárok viselkedése tényleg megváltozott a digitális oktatás során?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék senkit sem megbántani vagy sajnáltatni magam, ez csak egy személyes megfigyelés. Kiváncsi vagyok, hogy ez csak nálunk van-e így vagy esetleg több iskolában.

Azt vettem észre, hogy egyre nagyobbak az elvárások, amiket ha nem tökéletesre teljesítünk, a tanárok megvetően bánnak velünk. Néha olyan feladatokat adnak, hogy ketté áll a szemem. Ami iskolában 45 perc, az itthon legalább két óra a legtöbb esetben. A kákán is csomót keresnek. Azt mondják nyugodtan kérdezzünk, de ha megtesszük, akkor a reakció sohasem pozitív és még csak nem is segítenek. Egyszerűen semmi sem jó nekik, online órán ordítoznak, kigúnyolnak, panaszkodnak, mártírkodnak. A határidők teljesen abszurdak. Mégis mi értelme szombat délelőtt 10 órára kiírni egy határidőt vagy vasárnap reggel nyolcra?

Persze megértem, hogy jelenleg a tanárok helyzete sem egyszerű, nem is mernék ilyet állítani, mert nem lenne igaz. De nekünk, diákoknak is ugyan úgy digitális oktatás van, mi is megszenvedünk vele (már aki).

Eddig nem egy olyan tanárom volt, akit tiszteltem, kedveltem, de amióta digitális oktatás van, egyszerűen annyira lekezelően bánnak velünk, hogy az már undorító. A legjobb tanulókkal is ezt csinálják. Nincs kivétel.

Máshol is így van, vagy csak nálunk ment el minden tanárnak az esze? A többi diák mit tapasztal?

Gimnáziumba járok.

2020. dec. 11. 18:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nem szoktam hálapénzt elfogadni. Szóval részemről tök mindegy, mi van a hálapénzzel.
2020. dec. 15. 20:37
 12/21 anonim ***** válasza:
Bocsánat, de csekkek befizetésére nem nekem kell megtanítanom a gyereket, hanem a szülőnek. Miért hárít ránk mindent a szülőtársadalom???
2020. dec. 16. 20:43
 13/21 anonim ***** válasza:
Nos, azért mert ellenben extrém mennyiségű orbitális kreténséget akartok lenyomni a gyerek torkán. A csekk befizetés egy hülye példa, mert lassan a csekk is elavult, de alapvető pénzügyi ismeretek, gazdasági ismeretek ezerszer hasznosabbak lennének, mint BÁRMI amit egy bölcsész tanítani tud, élén azzal, hogy mikor kivel kefélt Ady, vagy kik voltak a miniszterek a Tisza kormányban, vagy hogy mi történ Fehérváron 1222-ben... Egyiknek sincs lópénisz értelme sem, annak viszont lenne, hogy miért ne vegyél fel pl. deviza alapú hitelt, mi a THM, hogyan működik a tőzsde stb.
2020. dec. 16. 21:07
 14/21 anonim ***** válasza:
Légyszíves akkor a mindenkori kormányt szidni, ugyanis ők bólintanak rá a natra. Nem mi döntjük el, mit tanítunk. Sajnos.
2020. dec. 17. 15:20
 15/21 anonim ***** válasza:
Azt az egyén dönti el, hogy tanít egy 95 százalékban felesleges tárgyat vagy sem.
2020. dec. 17. 17:45
 16/21 anonim ***** válasza:

:D ok.

Szerinted felesleges. Szerintem ablak a világra.

De boldogkarácsonytkívánok inkább.

2020. dec. 17. 18:21
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Ha ablak, akkor mérnököknek kellene oktatni. Ők ugyanis tudják, hogy az ablak hogyan működik, ki lehet nyitni, van kilincse ha kinyitod kimegy a meleg stb.

A bölcsész mit csinál? Beleveri a gyerek fejét az ablakba, nesze kölyök ez történt 800 éve, de ez rohadt fontos mert csak. Igaz egész életedben semmi haszna nem lesz számodra ha tudod, de be kell nyalni mert csak. Én is csak azért oktatom, mert reál tárgyakhoz nem vagyok elég intelligens.

2020. dec. 17. 20:51
 18/21 anonim ***** válasza:
Olvasd el a Falanszter színt, ott szerintem remek válaszokat találsz a problémáidra.
2020. dec. 17. 21:57
 19/21 anonim ***** válasza:
Az már a tudomány kiforgatása. Jelenleg főleg a középiskolai oktatásban humándominancia van. Kb. mint egy antifalanszter. Aki nem adózik a bölcsészek baromságainak fúj fúj arra máglya vár. De erre nagyon szép példa, hogy aki mondjuk történelem/angol szakos tanár akar lenni annak elég öt tárgyból érettségi, ebből egyedül a matek kötelezően reál. Én hét tárgyból érettségiztem, ebből 4(!) humán volt és három reál, pedig az orvosi elég reál szak. Ennyit artól, hogy mennyire fenyeget a falanszter. Jelenleg középiskolában a bölcsészek baromságai elnyomnak mindent.
2020. dec. 17. 22:26
 20/21 anonim ***** válasza:
Az orvos válaszolónak nagyon beakadt valamilyen régi diákkori sérelme, mert minden olyan kérdésnél, amely a tanárokra vonatkozik, megjelenik, és fikázza, alázza, földbe döngöli a tanárokat. De majd a sors visszaadja neki. Pl. amikor majd a gyermeke odaáll elé a középiskola végén, és közli, hogy ő tanár szeretne lenni, tanárképző intézménybe adja be a jelentkezési lapját.
2020. dec. 23. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!