Miért kell minden egyes mondatával csesztetnie az egyik tanáromnak?
Valaki adjon már erre magyarázatot legyen szíves!
földrajzból első óra az évben. aranyos, rendes jófej tanár, már 68 éves, de visszahívták tanítani, mert állítólag olyan jó. Csak óraadó tanár.
Kérdezi: Te ott. Rám mutat. Hogy hívnak? Én mondom. xxyxx Ákos. -Na. Ákos. Milyen rendszerben vannak a térképek tudod-e.
Én meg mondom, hogy hát hogyhogy milyen? nem tudom mire gondol tanár úr.
Itt már magasabb hangon: Hát a rendszere! Milyen rendszerben vannak a térképek! Erre én: De mit ért az alatt, hogy rendszer? méretarány, feliratozás, elhelyezés, skálázás. Mire gondol?
és erre meg még neki áll feljebb és mondja: Mit hadováslz itt össze vissza. Ha nem tudod azt kell mondani, hogy nem tudom. Mit hárítgatsz. Ha nem tudod akkor mondd azt!
Ennyire nem képes kommunikálni? Látszik, hiszen amikor először visszakérdeztem akkor sem tudta kifejteni, csak hangosabban elmondta ugyanazt. Aztán meg én vagyok leb*szva, mert egy nagyon nagy tág fogalomra nem tudtam konkrét dolgot mondani.
Azóta minden egyes mondatában ilyen velem, akárhányszor csak hozzámszól.
Legutóbb is ezeket mondta miután egy valamit tényleg nem tudtam és mondtam, hogy hát fogalmam sincs, nem tudom.
És mondja: Naa lááátod. ilyen egyszerű. nem kell itt tenni magad, hogy így meg úgy milyen okos vagy. Játszod az agyad, hogy ennyire tudsz, aztán kiderül, hogy semmit.
Mi baja? Az, hogy egy tág fogalomra nem lehet konkrét dolgot mondani, akkor én már itt teszem magam, játszom az agyam? Csak visszakérdeztem, mint egy értelmesen kommunikáló ember, hogy mrie tetszik gondolni.
És az a baj, hogy nagyon rosszul esik. Akarok rá válaszolni, de mindig olyanokat kérdez amikre egyszerűen nem lehet válaszolni.
Mintha azt kérdezné, hogy milyen rendszerben vannak az autók. Hát hogyhogy milyen? van ilyen is meg olyan is. Azon belül több féle. otto motor, diesel motor, wankel, elektromos.
2. Akkor mit kellett volna mondania a kérdezőnek?
Megértelek amúgy, vannak ilyen frusztrált tanárok. A te tanárodról nekem az jön le, hogy talán egyetemen se volt a csoport éltanulói között és most úgy érzi, végre a kis tizenpár éves gyerekek között, akik közül jó, ha egy gyerek megy valami földrajzzal kapcsolatos szakra egyetemen, megmutatja, hogy milyen okos is :D Elég szánalmas. És minősíthetetlennek tartom, amikor egy tanár olyanokat szól be a diákjainak, hogy "azt hiszed, okos vagy, pedig semmit nem tudsz", stb.
De nem sokat tehetsz sajna, talán az osztályfőnököddel megpróbálhatnál beszélni erről, de szerintem ha olyan nagy "tiszteletnek" örvendő tanár, hogy visszahívták a nyugdíjból is, nem nagyon fognak vele semmit se csinálni.
Közben meg egyáltalán nem teszem magam sehol, nem hiszem magam hű de okosnak. Lehet, hogy nem értettem a kérdést, de akkor meg nem ebszólni kell, hanem elmondani, hogy mire gondol. Mert amúgy a google se tudja a térképek "rendszerét".
Normális tanár kifejti, ha rosszul kérdez, hogy pl a méretarányra gondol. Mert azt például tudom és tudok róla beszélni. Máris továbbmehetnénk.
Felelj minden kérdésére nem tudommal. Ha meg jegyre meg, akkor őszintén tedd oda magad.
De én csak húznám az agyát ezz, ha ennyire nyomorék, hogy ha kérdez, akkor nagy bociszemekkel felelném neki, hogy "Nem tudom, buta vagyok ehhez".
Felhúzott még engem is :)
semmit nem tudsz tenni.
a leírásod alapján tipikus frusztrált ostoba tanárod van. általánosban pont ilyen osztályfőnököm volt. ő sem volt százas: ha pl. vmin mosolyogtam órán, kitalálta, hogy rajta nevetek. mindig talált vmit, amibe beleköthet.
sztem a tanárod példáján is remekül látszik, mekkora problémák vannak közoktatásban: csupa, frusztrált, versenyszférát hírből sem ismerő naplopó tanít olyan dolgokat, amire sosem lesz szükséged.
nem benned van a hiba. anno elég sok ilyen tanárom volt.
Frusztrált tanárok minden mennyiségben.
Ha még vallásos is annál rosszabb nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!