Tehát akkor 2,5 hét van a suliból? Akkor jön az őszi szünet, utána meg úgyis digitális oktatás lesz?

Nem nagyon lesz ilyen.
A szülők éves szabija májusra kifogyott már.
Ha újra karantént vezetnének be csődbe menne az ország.

Én nem bánnám, ha lenne, de nem tudni semmit. A koliban az egyik tanár vírusos lett, és arról, hogy miért van otthon két hétig nem tudott senki, legalábbis a diákok közül. Ráadásul azt a tanárt meg haza se küldték, akivel sokat volt egy légtérben. Most ki tudja, hogy ki fertőz tünetmentesen... És ez úgy elég aggasztó, mivel nem lenne jó, ha én is tünetmentesen fertőzném otthon a családot...
De komolyan, legalább a középiskolások hazamehetnének. Ők többnyire ide-oda utaznak. Meg velük otthon se kell maradnia senkinek...

Egyelőre nem úgy néz ki, mivel mindenképp el akarják kerülni a teljes iskolabezárást.
Maximum ha egy osztályban találnak egy fertőzöttet akkor az adott osztály tíz napra átáll digitális oktatásra, ha az iskola nagyon fertőzött lenne akkor pedig elrendelhetnek szünetet ideiglenesen (volt már rá példa). De ilyen országos iskolabezárásokra nem nagyon kell számítani, tehát marad minden úgy ahogy volt.

Amúgy a legjobb megoldás az lenne, ha a gimnazisták maradnak otthon és az általanos iskola felsősöket gimikben helyeznék el.
A gimisek miatt nem kell a szülőknek otthon maradni, az alsósok meg a felsősök meg kevesebb kockázattal járnának bey jobban szét tudják őket szórni.
Jó, mondjuk ez városokban működne igazán, olyan falukban nem, ahol van egy vagy egy fél általános iskola, de mondjuk ez is valami lenne.
Aki nem akar tanulni, úgysem fog, se suliban, se otthon.
Ne tudjátok meg hány gyereket ismertem, akik szart se csináltak a suliban és csodálatos módon mindig meglett az a ketteske. ;)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!