Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit lehet tenni, ha leszerződt...

Mit lehet tenni, ha leszerződtem 1 évre albérletre, de most ott akarom hagyni az egyetemet és haza akarok költözni?

Figyelt kérdés
Nem jött be a pesti élet. Hazamegyek szakmát tanulni

2020. szept. 20. 14:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsan keress magad helyett valakit.
2020. szept. 20. 14:53
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
Felmondód a szerződést és mégy .
2020. szept. 20. 14:59
 3/8 anonim ***** válasza:
86%

Ha le vagy szerződve, a szerződésnek tartalmaznia kell a felmondási feltételeket mindkét részről. Ezekhez kell tartani magad! Ha nincs szerződés, akkor fizesd ki az elköltözésig és viszlát.

Mi bérbeadók vagyunk. Mindig hivatalos, ügyvédnél megkötött szerződéssel, és ennek alapján jegyzőnél tett kiköltözési nyilatkozattal adjuk ki az ingatlanokat. Belefoglalva a bérlő és a bérbeadó igényeit egyaránt. (Az ördög a részletekben rejlik! Ezért, amit csak tudunk belefoglalunk.)

2020. szept. 20. 15:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

2-es

Ahogy írtam, ha van szerződés nem lehet csak úgy felmondani és elmenni! Be kell tartani a szerződésben vállaltakat, viselni kell annak terheit! Attól, hogy elhagyja az ingatlant, a kötelezettségei megmaradnak!

Ha viszont, nincs szerződés, akkor nincs miheztartás. (legfeljebb, ha nem valamiféle maffiózótól bérelte, aki nem jogi, hanem egyéb úton hajtja be az általa elvárt, sérelmezett tartozást)

2020. szept. 20. 15:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

1-es

A keress valakit magad helyett szintén nem működik, ha van szerződés, kivéve, ha ezt belefoglalták. De jellemzően a kötelezettségeket, terheket nem lehet átruházni!

2020. szept. 20. 15:09
 6/8 anonim ***** válasza:
35%
#5 ezt nem tudtam.Amúgy miért nem mindegy ki lakik ott,Pista vagy Józsi?
2020. szept. 20. 15:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert a jog nem így működik! Pista a saját kötelezettségeiért felelős, Józsi szintén a sajátjaiért. (de erről inkább egy jogászt kérdezz, én nem vagyok az, csupán sok szerződést kötöttem már jogászok segítségével) Ingatlan eladásnál is csak nullszaldós igazolásokkal lehet eladni, megvásárolni az ingatlanokat. A banki hitelt lehet átvállalni (de annak feltételeiről én semmit nem tudok), a vezetések tévé, telefon, internet szolgáltatásokat pedig tartozás nélkül, tehát új szerződéssel. A gáz, villany, víz mind nullszaldós igazolással, új szerződéssel kerül az új tulajdonoshoz.
2020. szept. 20. 15:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A főbérlő is az albérlővel kötötte meg a szerződést. Ha nincs a szerződésbe belefoglalva, hogy vihet mást a helyére, számít neki, hogy ki lakik nála. Vannak ilyen főbérlők sajnos.
2020. szept. 21. 07:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!