Mit tegyek, ha 1 év után megbántam, hogy egyetemre jöttem?
Sokkal jobb lett volna ha otthon maradok vidéken és tanulok valami szakmát.
Itt vagyok Budapesten, albérletet kell fizetni ami nagyon drága, egy kis patkánylyukban lakok, ahol megfulladok. És még 2 évet kéne ittmaradni. Tavaly elsősként kollégista voltam, de idén már nem kaptam kolit. Tavaly csak Pest szép oldalát láttam, de már rájöttem hogy mekkora nyomor van itt. El fogok adósodni a lakbér miatt.
És vidéken nehezen tudnék elhelyezkedni a diplomával, de én semmiképp sem akarok Pesten maradni. De inkább leszek segédmunkás vidéken, mint hogy ebben a pesti patkánylyukban nyomorogjak.
Ha itt hagyom, 3 félévnyi tandíjat + a tanulmányi ösztöndíjat vissza kéne fizetni. De anyagilag így is jobban megérné mint ha elvégezném
90 ezer az albérlet. vagyis csak egy szoba.
Így is 4,3-as átlagom volt, mégsem kerültem be koleszba. Ha idén nem kaptam, jövőre sem fogok.
"igen tudom szop@s az egyetem, de még mindig jobb mintha minimálbérért dolgoznál szakmunkáskent és szuleidnél laknal vidéken, amit felvázoltál alternatívaként. "
Nem vagy képben a dolgokkal, egy hiányszakmával rengeteget lehet keresni.
Nálunk nem lesz távoktatás, ragaszkodnak a jelenlétihez és nem hiszem, hogy változna ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!