Miért zavarja ennyire a volt tanáraimat, hogy magasabb végzettséget szereztem, mint ők?
Nem tudom a házasság hogy jön ide, Szinetár Dórát sem követem.
Szimplán nem vagy szimpatikus a ki ha nem én hozzáállásoddal. Tényleg leírhatnád miért tartod magad többnek mint a Londoni mosogatót, kezdd komolyan érdekelni. Azon kívül, hogy megcsináltál egy PhD-T mást nem tudunk rólad, szóval személyeskedés helyett elmondhatnád miért vagy több.
Te azt vártad, hogy mindenki azt mondja, hogy irigyek, de ez nyilván hülyeség. Nem minden tanár elégedetlen az életével.
Sajnos a legtöbb tanár elégedetlen az életével. Mások neveletlen, szemtelen, fegyelmezetlen kölykeit tanítják egész életükben, s évről évre rosszabb anyag kerül a kezük alá. Ez talán olyan nagy boldogság? Közben ők beleszürkülnek a tananyagba, nem fejlődnek, szépen kezdenek szakmailag leépülni, a kis 30 meg 60 órás tanfolyamokat végigülik, de sokat ezeken sem tanulnak. Ők - szegények - az iskola örökös rabjai. Nem valami tág perspektívájú élet. Elég szűkös horizont. Én ebből nem kérnék.
Amúgy magamtól soha nem mondok egy szót sem magamról. Ők kérdezgetnek. Mit kellene tennem? Tagadjam le a végzettségemet? Csak azért, mert ők irigyek és ez nekik nem tetszik? Mert az imádott gyermekeik nem érték el ugyanezt?
A tanárgyerekek amúgy sem túl okosok, négy ilyen osztálytársam is volt, mind tepert, mint az állat, de nem vitték sokra, mert nem voltak jó képességeik. Egy főiskolai diplomát tudtak kisajtolni belőlük a szüleik nagy áldozatok árán.
Valószínűleg irigy, aki így reagál a sikereidre. Én örülni szoktam más magyar emberek sikereinek, még akkor is, ha nem is ismerem őket.
Nem vagyok amúgy tanár, de más oka nem nagyon lehet ennek a reakciónak, legfeljebb még a közöny lehetne, de ha közömbösek lennének veled, akkor nem is kérdeznének. Szóval marad megfejtésnek az irigység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!