Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért zavarja ennyire a volt...

Miért zavarja ennyire a volt tanáraimat, hogy magasabb végzettséget szereztem, mint ők?

Figyelt kérdés
Mikor találkozom velük, s megkérdik, mi lett belőlem, én mindig örömmel mesélek nekik az életem alakulásáról, szerencsés fordulatairól. De ők ahelyett, hogy velem örülnének vagy gratulálnának, húzogatják a szájukat, savanyú arcot vágnak és gyorsan búcsút vesznek tőlem, abbahagyják a beszélgetést. Bezzeg ha panaszkodnék, azt boldogan hallgatnák. De miért ilyenek? Egy tanár számára nem az a legnagyobb öröm, hogy a volt tanítványa sikeres, karriert csinál?

2020. aug. 23. 12:15
1 2 3
 11/28 DominikX ***** válasza:
33%
Miert lepődne meg egy tanár, hogy a volt diákja többet keres mint ő??? A tanári fizetéstől eléggé nehéz rosszabbul keresni, szóval annyira nem meglepő.. kicsit se kamu a kérdés.
2020. aug. 25. 15:39
 12/28 A kérdező kommentje:
Itt egyáltalán nem a keresetről volt szó, kedves 11-es. Tudsz olvasni? Ezt a szót le sem írtam a kérdés kiírásában. Itt a magasabb végzettségről volt szó.
2020. aug. 25. 15:45
 13/28 anonim ***** válasza:
65%

Lehet önfuttatàsnak veszik.

Engem egy reginismim keresett fel es elsökent azzal kezdte hogy hu milyen egyetemre vették fel meg miket kapart màr össze az eleteben eddig.

Most àlljak es tapsoljak vagy mit vár?

Szerintem ez a viszataszito

2020. aug. 28. 12:26
 14/28 anonim ***** válasza:
85%
*régi ismerösöm
2020. aug. 28. 12:26
 15/28 anonim ***** válasza:
85%

Hát akkor kérdező, te a holdra jártál iskolába, mert én eddig akárhány tanárt láttam, mind büszke volt a tanítványaira, és unalomig tudják mesélni, hogy kiből mi lett, van, amelyik még képeket is mutogat róluk. Egy-egy üzletember, politikus stb. esetén is állandóan hajtogatják, hogy "őt én tanítottam". Régen tanár voltam, és megnyugodhatsz, hogy a legtöbb tanár ilyen.

Ha meg nem kamu a kérdés, és tényleg így viselkednek veled, akkor az valószínűleg azért van, mert udvariassági kérdéseket tesznek fel, és egy ponton túl zavarja őket a túl terjengős válasz és haladnának tovább... Ezek alapvető emberi dolgok, nem kell semmit beléjük magyarázni.

2020. aug. 28. 16:19
 16/28 anonim ***** válasza:
86%
Az is lehet, hogy valójában nem kedveltek. Vagy tényleg dicsekvésszerűen adod elő és ezzel váltod ki az ellenszenvet. A tanárok is emberek, ők se egyformán szeretik az összes tanítványt. Ha dicsekvésszerűen adod elő,akkor azt a szöveget még sértésnek is érezheti. Arra gondolhat, hogy lenézed őt, mert ezt a kis fizetésű pályát választotta és nem lépett följebb. Bezzeg Te...
2020. aug. 29. 05:24
 17/28 Hemi the killer ***** válasza:
13%

Nyilván próbálják mások sikerét a magukénak beállítani, de ez nem jelenti azt, hogy büszkék rá és nem irígyek.

A tanárok nagy része pont szarik a diákjaira, csak egótuningra használják őket néha.

És a Holdra szó nagybetűvel van.

2020. aug. 29. 18:29
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
A hold/Hold szó helyesírásának nézz utána, mert nincs igazad. Ne okoskodj olyan témában, amihez nem értesz...
2020. aug. 30. 00:43
 19/28 A kérdező kommentje:
Nem én állok le dicsekedni nekik. Ők kérdezgetnek, amikor összefutnak velem: - Na, mi lett belőled, fiam, mit végeztél? - És amikor a megszerzett PhD-fokozatomról mesélek nekik, akkor csak húzogatják a szájukat. Egy egyszerű gratulációt nem képesek kinyögni. Persze igyekszem nem észrevenni a bunkóságot, és udvariasan visszakérdezek: - És tanár úr lányából, Emőkéből mi lett? - Ilyenkor már búcsúznának persze. - Jaj, sietnem kell! Emőke most fejezett be egy OKJ-tanfolyamot. - Vagy a múltkor a volt kémiatanárnőm így válaszolt: - Ja, az én gyerekem? Ő jobb pályát választott, mint te, fiam. Nem itthon nyomorog. Érettségi után kiment Angliába pizzafutárnak. -
2020. aug. 30. 00:51
 20/28 anonim ***** válasza:
61%

Meg is van a válasz, mert többnek gondolod magad egy fokozattól, látszik az utolsó valaszodon, hogy lenezed azokat akik nálad alacsonyabb végzettséget szereztek, pedig több mint valószínű, hogy jobban keresnek mint te, és simán lehetnek okosabbak is.

Te vagy a peldája annak, hogy papír melle észt nem adnak.

2020. aug. 30. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!