Az általános iskolákban ma is beleszólnak mindenbe a tanárok? (bővebben lent)
90-es évek elején 4 osztályos általános iskolába jártam. Volt egy tanárnőm (meg az igazgatónő), aki mindig beleszólt abba, amit szerettünk vagy amink volt. Két barátnőmmel szerettünk a Múmint és azt rajzolgattunk a szünetekben és nagyon jól szórakoztunk. Ez nem tetszett neki és azt mondta, ne rajzolgassunk ilyeneket. Emlékszem, milyen meglepett képet vágtunk. Mikor elment, az egyik barátnőm azt mondta halkan, hogy ez hülye, ne foglalkozzunk vele. Az igazgatónőnek az nem tetszett, ha valami népszerű volt a gyerekek körében és azokat behozták az iskolába. Ilyen pl. a színes cumi: [link] Vagy a szivárványszínű bolond rugó: [link] Koosh-labda, színes hajú Troll babák és még sorolnám, amik népszerűek voltak azokban az időkben.
Sokáig azt hittem, csak az én iskolámban voltak ilyen tilalmak, beleszólások. Szakközépiskolás koromban új barátokat szereztem. Tőlük megtudtam, hogy az ő iskolájukban is voltak beleszólások. Egyik barátnőmnek volt egy Koosh-labdája. A tanárnője el is vette tőle a szünetben, mert azzal játszott a barátnőivel. Nem is akarta visszaadni. A barátnőm barátnője ezt elmesélte a saját szüleinek, akik ki voltak akadva és követelték, hogy adja vissza annak a kislánynak a játékát! Végül vissza is adta.
Sok korombelinek is voltak ilyen tapasztalatai.
Érdekes, hogy amikor ötödik évfolyamba léptem a másik iskolában, ott nem szóltak bele semmibe.
Most kíváncsi lettem, hogy vajon a mai általános iskolákban is ilyenek a tanárok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!