Hogyan kellene megfogalmazni emailben a megszólítást és a lezárást?
Olyan esetben kérdezem, mikor egy-egy tanár már évek óta tanít, jóban is vagyunk és a "tisztelt..." már túl hivatalosnak számít, viszont a "kedves..." úgy érzem túl közvetlen.
Vannak elfogadható köztes megoldások?
Megszólítás és elköszönés is érdekelne.
Egyébként nekem már tett meghegyzést egy tanárom arra, hogy túlságosan hideg és távolságtartó emailt írtam. A megszólítás ez volt: Tisztelt Tanárnő!
A lezárás pedig ez: Kérem mielőbbi visszajelzését!
Tisztelettel,
Nevem
Szóval igenis számít. Nem minden tanár szereti ezt a hangnemet.
Nekem van olyan évfolyamtársam, aki rendszeresen úgy ír a tanároknak, hogy a
Jó napot, Tanárnő/Tanár Úr
megszólítást használja, de szerintem ez eléggé béna.
Kedves xy!
...
Tisztelettel:
xy
Én ezt szoktam használni leginkább. Ha nagyon jóban vagyunk és tegeződünk, akkor inkább a Szép napot vagy az Üdv elköszönést használom. Nincs semmi illetlenül közvetlen a kedves-ben szerintem és a tisztelt-tisztelt forma elég röhej számomra, a tisztelt-üdvözlettel/köszönettel meg nem illik minden levél tartalmához.
Meg aztán, a túlzot modoroskodás ugyanolyan kellemetlen, mintha csumagecóval köszönnél.
Ha a megszólítás Tisztelt, akkor az elköszönés: üdvözlettel. Ha a megszólítás Kedves, akkor az elköszönés lehet Tisztelettel. Ha bmiféle kérdés-kérés van a levélben akkor a Köszönettel is tökéletesen megfelel a végére.
Valamint valóban, ha jó a viszony, esetleg tegeződünk is, akkor előfordul, hogy a megszólítás pusztán a keresztneve, elköszönés pedig üdv vagy további szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!