Hogyan kellene megfogalmazni emailben a megszólítást és a lezárást?
Olyan esetben kérdezem, mikor egy-egy tanár már évek óta tanít, jóban is vagyunk és a "tisztelt..." már túl hivatalosnak számít, viszont a "kedves..." úgy érzem túl közvetlen.
Vannak elfogadható köztes megoldások?
Megszólítás és elköszönés is érdekelne.
Elkoszones:
Üdvözlettel, (sortores)
Never
Koszoneskent pedig a tisztelt es a kedves kozott nem tudok olyanrol, ami feluton lenne. Ha nem erzed, hogy a kedves helyenvalo lenne, akkor hasznald batran a tisztelt-et. Inkabb szolits meg valakit formalisabban a kelletenel, mint kevesbe formalisan.
Szerintem teljesen rendben van a Kedves Tanárnő/Tanár Úr megszólítás. Én is így címzem az emaileket azoknaka a tanároknak, akikkel jobb viszonyban vagyok, és még egy sem tette szóvá.
Lezárásnak pedig ez a forma megfelelő:
Üdvözlettel,
Xy
Tisztelt Gipsz Jakabné Tanárnő!
Tökéletesen elég, a "tanárnő" megszólítás teszi kissé bizalmassá a hangvételt.
Azzal tisztában vagyok, hogy formálisan ez a két opció létezik, de például én is kaptam már olyan levelet (tanártól) amiben úgy köszön hogy "szép napot!". Valami hasonlóra gondoltam, hátha valaki találkozott ilyesmivel.
A korom nem gondolnám hogy releváns a témában.
#9 hát igen, ennek a tudatában vagyok én is XD
Azért eddig is megoldottam az email írást, de hát mondom hátha valakinek van valami jóbb ötlete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!