Miért van a jogászoknak akkora arcuk?
Kb így néz ki a hierarchia az egyetemi szakok között:
bölcsész < jogász < közgazdász < gyógyszerész < orvos < informatikus < mérnök
A jogász a leggagyibb egyetemi szakok egyike, mégis akkora arcuk szokott lenni, hogy be se férnek az ajtón.
mert a jogászok+orvosok nagyon jól tudják, hogy ők többek a sima embereknél, ugyanis ezt nevelik beléjük az egyetemen, hogy nehogy ránézzenek az egykori osztálytársaikra ha véletlenül össze is futnának a kis alsóbbrendű bölcsészekkel, aki meg ilyen családból jön, az az anyatejjel szívta magába a romlottságot...
normális ember egyet tehet, és kerüli a fajtájukat amíg lehet.
Sokat képzelnek magukról, és nemcsak a jogászok hanem a felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek többsége. Felsőbbrendűek vagy legalábbis azt hiszik. Speciel én nem kerülni hanem beégetni szoktam őket általában nyilvános helyen. Ja és jómagam is diplomás vagyok.
Azért köztük is vannak értelmes és normális emberek.
Végzős joghallgató vagyok és tényleg valahogy az egyetemen ezt megpróbálják az emberbe nevelni. Ez tény.
Ugyanakkor szerencsére nem minden jogász és joghallgató gondolja így.
Én is inkább hiszek a kemény munka/befektetett energia, szorgalom, alázat kombinációban, mint a másokat semmibe vevő mentalitásnak. Illetve ahogy észrevettem a jogon, nagyon sokan összekeverik az egészséges önbizalmat/magabiztosságot (mely véleményem szerint sok kis apró, de megalapozott sikerélményből és egyéb negatív tapasztalatból tevődik össze) a nagyképűséggel.
Hidd el, nem minden jogász nagyképű, nem egy titulus határozza meg az embert, hanem az emberekhez és a dolgokhoz való hozzáállása/mentalitása. De ehhez egy bizonyú fokú érettség is szükségeltetik.
Minden viszonyítás kérdése. Hiszen hiába tudom az éppen aktuális jogszabályokat, ha elromlik a lakásban valami, én is szakembert hívők és ugyanúgy kiszolgáltatott helyzetben vagyok, mint azok, akik jogi segítségért keresnek majd fel.
Remélem, azért normális jogásszal is találkozol életed során és változik a véleményed. :)
Ilyen hierarchia sosem volt, ez egészen biztos, maximum frusztrált, sajt területükön sikertelen emberek nyugtatják magukat azzal, hogy “nem baj legalább nem az xy szakon tanulok”.
Ezt a leggagyibb arcok dolgot meg tényleg érdekel hogy miből gondolod, mert például mérnök és infós bulik nagyon gyengék szoktak lenni, (ezt gondolom ők is elismerik, vagy aki már volt), és sok műszaki beállítottságú emberen vettem észre hogy a mindennapokra, társadalmi kérdésekre teljesen mértékben tesz, valószínűleg innen jön a társadalomtudományok ilyen alábecsültsége a részükről (tisztelet a kivételnek természetesen van bőven). Vagy például az látszik a te hierarchiád csúcsán szereplő mérnökökön sokszor hogy frusztráltak mert például nagyon kevés a lány, vagy mert sokat ülnek otthon. Természetesen ezek nem általánosságok, mindenhol vannak jó és rossz “arcok”, csupán ilyen tendenciákat meg lehet figyelni, ezzel szerintem a területre járok is egyet tudnak érteni. Most csak érintettem 1-2 témát ami miatt lehetne valaki “leggagyibb arcnak” nevezni ahogy te fogalmaztál, de ez nyilván egyénfüggő, úgyhogy nem tudom te milyen szempontok alapján döntötted el hogy ki gagyi és ki nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!