Ismertek Budapesten olyan céget, ahol jogászoknak engedélyezik a home office munkavégzést?
"hisz a lényeg az lenne, hogy kész legyen a munka, nem pedig az, hogy bent legyünk az irodában heti 40 órát.
"
ha kész a munka 30 órára, és hazazavarnának mindenkit de csak 30 órát fizetnének ki, akkor az lenne a gond...
inkább örüljetek neki, hogy nektek heti 10 óra az "rendelkezésre állás" és lehet vakarni a hátsófelet
5. Úgy érzem, hogy abszolút nem jött át, amit leírtam. Nem órabérért dolgozom, ettől függetlenül elvárt a napi min. 8 óra bent lét, természetesen, ha sok a munka, akkor azt is el kell végezni. Én olyan területen dolgozom, ahol egy hónapban nem arányosan oszlik meg a munka, határidők vannak. A heti 10 óra hátsófél vakargatást enyhén soknak érzem, ha vannak is üres járatok, akkor azt a húzósabb napokon duplán visszaütnek. Ennek ellenére nem tagadom, hogy néha becsúszik egy-egy olyan délelőtt vagy délután, amikor nincs feladat, mégsem állhatok fel és mehetek haza. A túlórákat is sokkal kellemesebb lenne otthonról intézni, ahogy a napi feladatokat is. Hisz miért üljek én ott 8-16:30-ig, ha otthon akár már 7-től tudnék dolgozni, mivel nem kéne beutaznom a munkahelyre. Például épp a hét végén volt egy húzós feladat, csütörtök este lett kész hosszas megbeszélések után az "adatfájl" -igen, bent ültem megbeszélésen kb. 8-ig, amit még a vezetőség jóváhagyása után csütörtök éjféltájt kaptam meg, amiből péntek 9-ig egy kész riportot kellett összedobni. Kelhettem hajnal 5-kor, rohanhattam be a munkahelyre, hogy ész nélkül nekilássak, hogy meglegyen 9-re. Ha mindezt otthonról csinálhattam volna, akkor akár hajlandó lettem volna otthonról éjjel több időt rászánni, hogy nagyobb odafigyeléssel, jobb produktum is születhessen, mint a reggeli kapkodásból.
Emellett bennem is felmerült már, hogy ha nyugodt körülmények között dolgozhatnánk otthonról, ahol nincsenek zavaró kollégák, kényelmetlen ülés (hisz lássuk be, a legkényelmesebb irodai szék is több órás ücsörgés után kényelmetlenné válik), akkor sokkal hatékonyabban lehet dolgozni. Szerintem annak, hogy kevés a home-office munkahely az lehet a hátterében, hogy a munkáltatók nem bíznak meg eléggé az alkalmazottnak, emiatt esélyt sem adnak nekik. Na meg ott van a "csapatszellem erősítés", hogy a kollégák összetartsanak, jól tudjanak együttműködni, erre külön csapatépítőket is szerveznek. Ennek sem sok értelmét látom, mert a vezetőségen és a két kollégámon kívül, akikkel egy irodában ülök nem igen van személyes munkakapcsolatom a többiekkel azon kívül, hogy az ő munkájukból én dolgozom, maximum akkor veszem fel velük a kapcsolatot, ha valamit elrontottak vagy még nem csináltak meg, de akkor is telefonon szólok oda nekik, hogy nézzenek rá erre vagy arra. Sajnos vannak olyan emberek, akik igénylik, hogy bejárjanak a munkahelyre, hogy emberek között lehessenek (lásd azokat, akik a folyosón, kávégép mellett, wc-ben, stb. vagy akár ha egy irodába kényszerülsz velük ott is pletykálnak), ők a nyertesei az irodai munkarendnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!