Egy tanárnak mégis mi köze van egy diák személyes holmijaihoz?
Még ebben az évben volt, hogy hazaküldött egy tanár. Tényleg! HAZAKÜLDÖTT!!
Hogy miért? mert a telefonomon bugyi volt.
Kajak! Lehet kapni egy ilyen gumibugyit, amit felrakhatsz a telefonodra. és amikor rádugod töltőre, akkor odébb kell húzni, mint az igazi bugyit.
Ahogy ezt meglátta förtelmes ordítozásba kezdett és hazaküldött.
Hát szerintem cuki. És az osztály lány tagjai szerint is.
Azon a napon még 3 másik tanár látta, akik NŐK voltak. Az első ilyen nevetősen mondtam, hogy "ahhhhjj." A második látta és eksü örült neki! tetszett neki.
A harmadik meg ugynolyan mint az első. Egy icipici düh sem volt benne. hülyeségnek tartotta, de elfogadta, hogy áhh. fiatalság bolondság.
De ez a negyedik. Hát ez valami katasztrófa. Úgy ordított, hogy még én éreztem magam kellemetlenül így mindenki előtt.
ez 11. osztályban történt.
Idétlenség apró szexuális felhanggal, tipikus tini cucc ez a telefonbugyi. Nem szeméremsértő, nem harsány. Ha egy női nemiszervet formázna, aminek bele kell dugni a közepébe a töltőt, az lenne csak igazán ízléstelen, de még arra is csak annyit mondanék egy kamasznak, hogy "ez nagyon kínos és gusztustalan, inkább vedd le, mielőtt mások is meglátják".
A tanárod valóban begyepesedett és ideggyenge. Törekedni kell a tizenéveseknél arra, hogy minél kevésbé legyenek idétlenek, de nem elvárható tőlük a makulátlanság. Nem kell így kiakadni azon, hogy egy tini olyan, mint egy tini.
Tanárnak és az iskolának kötelesség az oktatáshoz szükséges rend fenntartása. Ha ezt a diák bármivel tönkre akarja tenni, akkor jó lenne, ha a tanárnak lenne ahhoz eszköze, hogy ezt kordában tudja tartani. Ha valaki az órának a megtartását korlátozza bármilyen személyes holmiával, akkor bizony a diák vélheti, hogy a személyes tárggyal van gondja, miközben a diák viselkedésével van gond.
A kérdező története egyoldalú és gyanúsan nem valószerű. Ezért lenne jó a másik oldal meghallgatása, mi történt valójában és nem látatlanban elítélni a tanárt, az iskolát, majd végül magát az egész oktatási rendszert, ahogy azt itt egyesek teszik.
Én diákként, amikor valaki azzal játszott, hogy benn hagyta a telefonját másik osztályba és direkt csörgette hangosan, hogy zavarja az órát, egyszerűen lehalkítottam a telefon. Örökre. Játsszon az ilyen az anyja holt testével, de ne akadályozzon mást az emberi jogaiban, mint a tanuláshoz és munkához való jog.
Kicsit el kéne azon gondolkodni, hogy az iskola a magamutogatás intézménye, vagy az oktatásé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!