Hogy mondhatja egy idős tanár hogy aaaaannyira szerek tanítani, ha munkáséve 90%-a alatt tök mást csinált saját döntés alapján?
Idős tanár 60 felett. És ő aaaaaaaannnyira szeret tanítani - mondja.
Csakhogy az életpályája úgy néz ki hogy elvégezte az egyetemet kb 40 évvel ezelőtt, anno mindössze 1 azaz EGY évet tanított aztán elment tök más vonalra (külker) ott volt 40 évet (durván) majd az utóbbi 2 évben jött vissza szinte pályakezdőként a tanítás világába. Azért az se semmi, 40 éve végzett és 3 év gyakorlata van öss -vissz....
de annyira szeret tanítani. Ja.
Akkor miért nem azt csinálta 40 évig?
Én is imádom a könyvelést, pedig előtte 20 évig mást csináltam.
Miért ne szererhetné most, trollocska?
"Akkor miért nem azt csinálta 40 évig?"
Ezernyi oka lehet.
Mondjuk lehet, hogy nem csak egyetlen dolgot szeret csinálni. Tudom, számodra ez sci-fi, de a legtöbb ember több dolgot is szeret művelni.
Vagy például lehet, hogy az jobban fizetett.
Esetleg jó volt a társaság, és nem szereti kockáztatni a stabil megélhetését.
De erre azért nem olyan nehéz rájönni, még egy magadfajta alapítványi iskolai takarítónak sem.
"Miért ne szererhetné most,"
az elmúlt 40 évben is szerethette volna. úgy tűnik azért a pénzszag erősebb volt.
Meg az is átlátszó hogy "otthagytam az üzletim világot" dehogy otthagyta kivágták mint a taknyot a legutóbbi helyéről, 1 évet rohangált munka nélkül sehova se kellett (a kora miatt) majd eszébe jutott hogy hát van ám neki egy tanári diplomája amit azt hitte soha az életben nem fog használni. de most kell más opció nincs.
és utólag képes megideologizálni magának hogy "annyira szereti" a lóf***szt szereti-nem volt más választása. A külker-üzleti világból rég kiöregedett csoda hogy eddig is benne volt, máshoz nem ért, utcát söpörni nem fog-mi marad? A tanítás.
De szereti... naná!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!