Maradjak vagy elmenjek a drámacsoportomból?
Sziasztok! 17 éves vagyok, jövőre leszek 11. osztályos egy vidéki középiskolában. Két éve tagja vagyok a városi drámacsoportnak, amibe az iskolatársaim is járnak.
Amikor odamentem nagyon megszerettem a közeget, befogadtak, segített az önkifejezésben, megszerettem ezáltal más művészeti ágakat, sok új embert és helyszínt ismertem meg. Nem utolsósorban több pozitív visszajelzést is kaptam (színjátszó fesztiválokon, előadásokon).
Az idei év azonban teljesen ennek az ellenkezője lett: a legjobb barátnőm elment a csoportból, sok olyan új tag érkezett, aki nem vette komolyan az előadásokat és öncélúan játszott (magyarul elszállt a főszereptől). Főleg a társaság romlott meg, többen alig jártak próbákra, vagy éppen hanyagolni kezdték a tanulást, erőltették a közös találkákat, ami csak a berúgásról szólt.
Ez a szétesés nagyon meglátszott az én motivációmon is: néha sírva jöttem ki a próbák után, hogy már megint nem sikerült jól csinálni, alig volt sikerélményem.
Inkább egy színházzal kapcsolatos vetélkedővel értem el sikert, amin megyei első lettem, a drámatanár nem is értékelte ezt.
Többször megfordult bennem a dolog, hogy elmegyek, most pedig választás előtt állok. A színházat és a színjátszást szeretem, ezzel is szeretnék foglalkozni a későbbiekben, de a közeg taszít, teljesen elveszi ettől a kedvem. A városban nincs más hely, ahol folytathatnám. Emellett jövőre sokkal több órám is lesz, félek, alig bírnám az előadásokat.
Mindig mikor elhatároznám a dolgot, azzal győzködöm magam, hogy a jövő év jobb lesz, az emlékek visszahúznak. Az a kérdés, hogy az eszemre vagy a szívemre hallgassak ebben a helyzetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!