Egyetemen másodévesen már sokkal nehezebb kollégiumba bekerülni, mint elsőévesen volt?
Figyelt kérdés
Elsőévesen kaptam kollégiumot, de félek, hogy másodévesen már nem lesz ilyen szerencsém.2020. jún. 15. 01:20
1/8 anonim válasza:
Ha van elég szociális pontod, akkor lesz helyed függetlenül attól, hogy melyik évfolyamra jársz.
2/8 anonim válasza:
Attól is függ, hogy mi alapján dől el, mert ez változó... viszont szerintem alapvetően nem. Nálunk ez úgy működik, hogy a szociális részpontszámok döntik el, hogy kapsz-e kollégiumot vagy sem. Majd a tanulmányi eredménytől függ, hogy konkrétan melyik kollégiumban helyeznek el.
3/8 Metionin válasza:
Nálunk pont hogy felsőbb évesen a könnyebb kolit kapni mert az elsősöknél csak a szoc. helyzet számít, a felsősöknél meg a tanulmányi eredmény is.
4/8 A kérdező kommentje:
Hát pont hogy amiatt nehezebb
2020. jún. 15. 12:24
5/8 Metionin válasza:
Nekem amiatt könnyebb volt mert nem voltak tesóim de jó volt az átlagom. Elsőben szinte az összes helyet a nagycsaládból származók kapták meg. Ha szoc. alapon te jobban járnál, úgyis azt a pontszámot nézik amivel magasabb. Ha nem változott a szoc. helyzeted akkor úgyis megkapod.
6/8 A kérdező kommentje:
Nem vagyok nagycsaládos. Tavaly épphogy elértem a ponthatárt, szóval kb nekem volt a legkevesebb pontom tanulmányi alapján. De a szociális helyzet miatt megkaptam.
Most 4 felett lett a súlyozott átlagom+ rossz a szociális helyzet.
De nem voltam benne szakkollégiumba meg HÖK-ben, semmi ilyesmiben. Így van esélyem megkapni?
2020. jún. 15. 18:46
7/8 Metionin válasza:
Aki egyszer megkapja szociális alapján, az megkapja máskor is. Nekem fordítva volt, kb. kidobtak otthonról de mivel oda voltam bejelentve így csak várólistáról vettek fel elsőben. Utána a jó átlagom miatt minden évben bekerültem, utolsó éven voltam csak szakkolis, annál annyi volt a kiváltság hogy választhattam kolit.
Szerintem a szoc. helyzettel és a 4 fölötti átlaggal simán megkapod.
8/8 anonim válasza:
Sok mindentől függ, ahova én járok, ott 6 kollégium van, ösztöndíjindex számít, de lehet szociális kérelmet is beadni. Elsőévesként a legjobba kerültem, második évben 2,4-es átlaggal a harmadik helyen megjelöltbe vettek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!