Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Másodévesen jöttem rá, hogy...

Másodévesen jöttem rá, hogy nem igazán olyan szakon tanulok, ami hozzám illik. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Nagyon megutáltam a jelenlegi szakomat. Nem kifejezetten nehéz, nem jelent kihívást, nem látok benne potenciált, és főleg nem valoszínű , hogy a BSc befejezése után el tudok helyezkedni. MSc- ben nem is gondolkodok a jelenlegi szakomon, a fent említett indokok miatt. 1 évam van vissza, ami bár kínszenvedés lesz, nem akarom abbahagyni, ha már 2 évet lehúztam, illetve a tandíjat is vissza kellene fizetnem.

Helyette elkezdett érdekelni az informatika, programozás világa, ha visszamehetnék, akkor biztosan azt választanám. Jelenleg azon gondolkodom, hogy elvégzek még egy BSc-t , mérnökinformatikus szakon. Itt viszont esélyes, hogy csúszok, így fizethetem a tandíjat itt is... ( 7 féléves a képzés, nekem még 6 államilag támogatott félévem lenne). El vagyok keseredve, mert tudom, hogy műszaki, informatikai pályán lenne a helyem. Nem a pénz motivál az informatikában, hanem az, hogy folyamatos gondolkodást, fejlődést igénylő munkát találhatnék vele. (programozó szeretnék lenni ). Fél éve tanulok autodidakta módon programozni, de sajnos nincs elég időm rá.

Elkeserít az, hogy elment 2 évem, és jövőre olyan papírt fogok kapni, amivel vagy nem találok munkát, vagy csak olyat , ami unalmas, nem nekem való. 22 leszek októberben, és már kicsit cikinek érzem, hogy nem találtam meg a számításaimat ellentétben az többi ismerősömmel, barátommal. Szerintetek feltétlenül szükséges diploma ahhoz hogy jó programozó legyek? Megéri elvégezni egy mérnökinfót, vagy azzal is csk egy papírt kapok, valódi tudástöbbletet nem?

2017. máj. 20. 17:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Fejezd be a mostanit és aztán csináld meg a mérnökinfót. 2-3 félévet kifizetni nem a világvége, össze lehet spórolni - legvégső esetben ott a diákhitel is.

22 évesen nem vagy öreg, semmiről smem vagy lemaradva. De semmiképp se dobd a kukába ezt a két évet.

2017. máj. 20. 17:51
 2/13 A kérdező kommentje:
És még valami: Ha elkezdenék egy új egyetemet, már 26 lennék, mire végzek. Gáznak érezném azt, hogy ennyi idős koromra is a szüleim hátán élek.
2017. máj. 20. 17:52
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs veszve semmi. 2 év nem a világ vége! Ha van még benned annyi kitartás akkor fejezd be, de ha teljesen értelmetlen akkor keress valami olyat amit szívesen csinálsz és sok pénzt lehet vele keresni. Ne ragaszkodj a diplomához!!! ( de persze az a jobb ha diplomás szakmád van..)

Sose feledd. A tanuld szakmádat fogod csinálni egy életen át! Nem mindegy hogy szívesen csinálod e.

2017. máj. 20. 17:52
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

26 évesen egyetemet végezni teljesen normális de az MSc-t befejezheted levelezőn is ha nagyon pénz szűkében vagytok.

2017. máj. 20. 17:54
 5/13 A kérdező kommentje:

Szerencsére nem vagyunk.

Egyébként még arra is gondoltam, hogy már egyetem mellett el tudnék kezdeni programozóként dolgozni valahol, mivel akkora hiány van belőle.

2017. máj. 20. 18:10
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme itt elcseszni még két államis félévet, mert később hiányozhat...
2017. máj. 20. 18:34
 7/13 anonim ***** válasza:
Milyen szakon vagy kérdező?
2017. máj. 20. 19:56
 8/13 A kérdező kommentje:
Ezt inkább privátban írom , ha érdekel.
2017. máj. 20. 21:39
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem is ird meg lecci.
2017. máj. 21. 14:17
 10/13 anonim válasza:

Szerintem ha ennyire érzed, hogy az infó lenne a te pályád, akkor menj át! Így egy évvel hamarabb elkezdhetnél dolgozni, és nem lenne a jövő éved kínszenvedés. (Szakdoga, diploma... Na meg ha amúgy sem akarsz benne dolgozni, minek?)

Egyetem mellett meg lehet dolgozni, nem muszáj eltartatnod magad. Persze ha megtehetik, hogy segítsenek, akkor szerintem "csak azért" nem kell elutasítanod, mert gáz.

2017. máj. 21. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!