Milyen levelezőn végezni az egyetemet? (Msc)
Az alapképzés után mindenképp szeretnék mesterre menni, mert összességében az alapdiplomával nincsenek jó lehetőségeim, de egy mesterrel már jobb lenne a helyzet. Nem hiszem, hogy nappalira mennék.
De milyen levelezőn? Úgy tudom, hogy levelezőn péntek-szombat be kell járni. De a munkáltató elengedni a pénteket, hogy suliba menjek? Azt kötve hiszem. Meg felutazni Pestre 300km-ről, az sem egyszerű.
Nálunk akit diploma után átvett a gyakornoki helyet adó cég, az mind kiment levelezőre. Teljesen jól működött, kár lett volna a padot koptatni még két évig (villamosmérnöki kar).
De a közgazdász ismerőseim is.
Tehát még csak nem is pályáztál állásra sem, de te mér tudod, hogy úgyse fognak elengedni pénteken...
Igazad van, ilyen hozzáállással ne menj MSc-re.
Én levelezőn csináltam MSc-t, a munkahelyem nem csak, hogy elengedett, még ők fizették is a képzést.
Szerintem, ha nem valami nagyon erősen elméleti területen tanul az ember, akkor sokkal több értelme van levelezőn csinálni az MSc-t. Sokkal könnyebb releváns szakmai tapasztalattal elvégezni, teljesen más lesz a hozzáállás, gondolkodásmód. A tanárok hozzáállása is teljesen más, és nem csak arra értve, hogy esetleg lazább a számonkérés. Önéletrajzban jól néz ki, hogy plusz egy diploma is szakmai tapasztalat is van.
Nagy általánosságban két hetente péntek délután, szombat egész nap tartanak órákat. De ez is változó. Nekem volt olyan hétvége, amikor csak szombaton kellett menni, vagy éppen nem egész nap. Simán össze lehet egyeztetni mindennel. Ha meg rugalmas munkaidőd van, vagy bármilyen rugalmas elszámolási rendszerben foglalkoztatnak, akkor ki is lehet sakkozni, hogy ne menjen el az összes szabi a bejárásra.
Én csak pozitívan tudok nyilatkozni a levelező MSc-ről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!