Szerintetek ez jó hozzáállás egy nyelvtanártól?
Emlékszem, hogy 4. osztályban angolórán az volt a feladat, hogy kérdezzünk a tanártól. Bármit kérdezhettünk és ő válaszol, természetesen mindezt angolul..
Én is és még sokan mások rákérdeztünk szavakra: Cili néni hogy mondják angolul, hogy egér? ez csak példa...
És tudjátok mit válaszolt?
Olyat kérdezz amit tudsz.
Hát szerintem ez nagyon nem helyes. Ezzel azt neveli a gyerekbe, hogy sose kérdezzen semmit, inkább hallgasson.
Miért nem tudja megmondani, hogy mi az angolul? Azzal is okosabb lesz a gyerek..
Atyaég😂
Azért kérdezed mert nem tudod. Ha tudnád minek kérdeznéd?
Hát ezaz!
A nyelvtanár feladata, hogy nyelvet tanítson. Legalább válaszoljon, ha már kérdezik.
Az volt a feladat, hogy kérdezzünk angolul a tanárnénitől. Angolul persze.
Mert épp azt vettük, hogy hogyan kell kérdezni. Ha 3 mondatot tud kérdezni a Katika, akkor miért nem tanulhat meg egy negyediket abban a pillanatban? nkább menjen el 10 perc a várakozással, hogy valaki kitaláljon valamit, minthogy a tanár új szavakat tanítana?
Amúgy megjegyzm, hogy ilyen kicsi kor a legjobb a szókincs fejlesztésére. Mert ott mindent amit hall a gyerek rögzül.
Nekem is a szókincsem 80%-a alsó tagozatból ered. Mert ott néztem legós összerakós videókat angolul.
Rosszul fogalmaztam.
Az volt a feladat, hogy kérdezzünk kérdőmondatokat angolul!
És ezekhez a kérdőmondatokhoz, ha bele akartuk rakni pl az egér szót, akkor rákérdeztünk, hogy mi az az egér? (a tanárnő ezt tudta, hogy ez még nem a kérdés)
És erre mondta, hogy olyat kérdezz amit tudsz.. Tehát olyan kérdést rakj össze amiben általad ismert szavak vannak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!