Egyetemisták, szerintetek furcsa, ha valakinek 2-3 hétbe beletelik, hogy felkészüljön egy tantárgyból a vizsgára?
Attól függ, milyen tárgyra, hogy mellette hány másik és milyen nehézségű vizsgát kell lenyomni még, és hogy mi az oka, hogy három hét szükséges a felkészüléshez. Szerintem egyáltalán nem furcsa, ahogy az egyéni képességek, úgy az egyéni tanulási szokások, egyedi élethelyzet is meg van mindenkinek. Én pl. hiába szeretnék hetekkel előtte nekiállni, általában halogató vagyok, és az utolsó néhány napra marad minden. Szerencsére, általában fel tudok így is készülni. (=jól magolok és az adott tárgy sem felsőfokú kvantumfizika :))
Én a magam részéről inkább örülnék, ha valósan el tudnám kezdeni 2-3 héttel korábban a tanulást, szerintem nem furcsa, amit kérdezel.
Attól függ... Mindenkinek más megy nehezen, illetve azt sem tudhatod, hogy nincs - e közben dolga.
Nekem is volt egy egyhetes lyuk a vizsgaidőszakomban, mikor az egyik rokonom jött hozzánk nyaralni. Meg volt olyan is, hogy egy tárgyat másodszorra vettem fel és semmiképp nem akartam elbukni, ezért mindent letudtam egy hét alatt és csak az maradt
Igen, fura.
Így kb. 2 tárgyból tud levizsgázni félévente
Lehet tanulni kellett volna szorgalmi időszak alatt is...
Normálisan felkészülni egy vizsgára nem 2-3 hét, hanem 4-5 hónap. Ezt az időszakot hívják szorgalmi időszaknak. A felkészülés nem csak az anyag átnézését jelenti, hanem egy folyamatot a tananyag elsajátításától a számonkérésig.
Persze, van, aki esküdözik, hogy neki 2 nap is elég. Aztán megnézném, hogy abból a témából mire emlékszik két félév múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!