Hogy dolgozzam fel, hogy általánosban csúfoltak a ruháim miatt? 24L
Ráadásul pszichológus azt mondta, hogy arra még nem gondoltál, hogy te tehetsz róla? Ez a mai napig megvisel :(
Egy hétig ugyanabban a ruhában kellett bűzölögnöm, és megértem őket, hogy csúfoltak miatta, de feldolgozni nem tudom...
Talán nincs is olyan ember, akit valami miatt ne csúfoltak volna az iskolás évei alatt.
Az egészséges ember felnőtt korára eltemeti jó mélyen az ilyen emlékeket.
Általánosban történt, te meg még mindig ezen pörögsz?
Hozzátenném a pszichológusnak sem az a dolga, hogy lelki simogatást nyújtson.
Neked egyébként nincs életed? De most komolyan! Ilyen sok időd van, hogy a kb. 10-12 évvel ezelőtti sérelmeidet dédelgeted még mindig, és nem léptél még mindig túl rajta? Neked miből áll egy napod, hogy van időd és energiád ilyenekkel foglalkozni?
Minden gyereket csúfolnak kiskorában, nincs olyan, akit ne, de többségük ezt kinövi és elfelejti, hogy mi történt akkor.
Arról nyilván nem tehetsz, hogy abban kellett lenned, viszont arról már tehetsz, hogy hogyan reagálod le ezt az egészet, hogyan viszonyulsz hozzá, hogyan kezeled az adott szituációt. Egyébként csak azt lehet bántani, aki hagyja magát.
Bocsánat, de nem tudom komolyan venni ezt a kérdést.
1. Egyik ismerősömet a magassága és a ruhái miatt csúfolták az általános iskolában és soha az életben nem hatott ez ki a mindennapjaira. Valahogy nem tudom elhinni, hogy az esetedben hat és tizennégy éves korod között csúfolnak egy apróság miatt, majd eltelik 10 év és még mindig össze legyél omolva. Nem történt semmi sem ebben a 10 évben ami ki tudott volna ebből rángatni? Kétlem. Vagy csak és kizárólag egy hétig kellett ugyanazt a ruhát hordanod össz-vissz és addig csúfoltak? Akkor pláne.
2. Azt írod, bűzölögtél a ruháidban. A gyámügy már rég két kézzel dörömbölt volna az ajtótokon, ha Te végig így jártál volna suliba hosszú, de hosszú ideig, miután egyszer a tanár félrehívott volna meg a szüleidet behivatta volna.
3. Miért mondta a psichológus, hogy Te tehetsz róla? A pszichológus nem mond csak úgy ilyent: Mi sem tudunk többet, mint amit leírtál? Mit mondtál a pszichológusnak? Lehet teljesen jogosan mondta, mert pl olyant mondtál, hogy x éves korodban magadra kellett már mosnod és inkább büdösen jártál be, mint, hogy teljesítsd a kötelességed, de lehet azt mondtad, hogy a szüleid szegények voltak és havonta egyszer mostak...
4. Ami a pszichológust illeti, már ez is abszurd; szeretnél jobban lenni, de az elmúlt 10 évben egy pszichológusnál jártál, aki nem volt Neked szimpi. E sem áll össze, az ember ilyenkor keresgél tovább.
Ne haragudj, de értelmes választ se tudok adni. Írhatom, hogy keress fel egy pszichológust és, hogy ezt próbáld elengedni, de nem érne vele semmit a komment, illetve annyi kérdést vet fel bennem az a kerek 4 mondat, amit kiírtál, hogy egyszerűen nem lehet erre hasznos választ adni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!