Dél-afrikaiak milyen emberek úgy általánosan?
Egy kis ízelítő, a többit a linken elolvashatod:
ájékoztatjuk a magyar állampolgárokat, hogy az ország utazás és ott tartózkodás szempontjából "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriájába tartozik. Ennek oka, hogy a Dél-afrikai Köztársaság közbiztonsági helyzete a nemzetközi összehasonlításban a legrosszabbak közé tartozik. Erre az ide látogatóknak tudatosan készülniük kell, és tartózkodásuk során fokozott elővigyázatosságot kell tanúsítaniuk. Az élet és vagyon elleni bűncselekmények száma az utóbbi két évben jelentősen emelkedett.
Bizony igaza lehet annak aki előttem szólt.
Amint mondtam annak már több mint egy évtizede,hogy én ott voltam. Akkoriban sok minden más volt,akkor még nem volt rajta ezen a listán amit láthatsz ha figyelmesen elolvasod az előttem szóló leírásában.
2006-ban történtek alapján nem volt semmi gondunk a biztonsággal. Azóta biztos sok a változás,mint sajnos az egész világon.Konzuli szolgálaton mindenképp érdemes bejentkezni,hogy ott fogtok élni. Sőt nem érdemes,hanem mindenképp jelentsétek.
Tunézia is szép volt,de az már inkább túrista ország.Megérzi az ember,hogy az már "szinte"európa. Nagyon északon van,egy igazi üdülő övezet.Viszont láttam ott is az ország igazi arcát,voltak helyek ami nem igazán túrista paradicsom.Az ország déli része.Azt is láttam.Sok mindent láttam ,többnyire szépet.Hála Istennek!
Port Elizabeth-et úgy jellemezném mint egy nyíladozó liliomot.
Tunéziában én Monastir és Sousse városokban voltam,elég szépek és érdekesek voltak
Délen úgy tudom berberek élnek de ott nem igazán voltam
Port Elizabethben te sétáltál?
Voltak olyan részek amiket ajánlott volt elkerülni?
Nem emlékszem,hogy elkerültünk volna helyeket.Séták voltak igen sokszor. A hölgy aki egy fekete hölgy volt egyébként ő volt a helyi vezetőnt,idegenvezető féle. Sokat segített nekünk megtanítottuk pár magyar szóra. Ez a hölgy javasolta,hogy szürkület után,éjjel már ne sétálgassunk egymagunkban. Igazából ennyire emlékszem ami óvintézkedés lett volna. Az igazat megvallva itthon is van olyan környék ahol az ember már nem sétálgat éjjel pláne nem egyedül.
Ha nem találják biztonságosnak az utat elsem fogtok indulni. Ne izgulj. Kívánok jó utat,sok szeretettel. Erzsike és Gyula 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!