Arról mi a véleményetek, hogy a 12 éves gyerek énekorán úgy kezdi a felelést, hogy -"-hát aszonydja hogy" ekkor nagylevegőt venne, hogy kezdené az éneklést, de a tanár megrángatja a haját?
Te vagy az a gyerek?
Mennyire rángatta meg a haját?
Am.távoktatás van,szóval ez nem múltkor történt,az biztos
Az a gyerek 47 éve megtanulta hogy hasonlo esetekben ö is ogy fog eljàrni azaz egy ket saller egy gyereknek oszt' jonapot. Es az a gyerek is ezt fogja igy megtanulni.
Ez olyan terjedös dolog mint vizben a hullàm.
Ha egy gyereknek pofont adsz azzal a mèg meg sem született gyereknek is pofont adtàl. Mert aki kapta ugyanugy fog eljàrni majdan, ahogy te vele.
A fagyi visszanyal! Bezzeg manapság, ha a tanárt éri inzultus, megy a siránkozás, hogy jaajj szeegény! Rossz, büdös kölykök! Ide vezetett a bántalmazással nevelés, egy gyerek sosem fog pofonból jót tanulni.
Engem napközis tanárnő csípett meg a hosszú, vörös műkarmával úgy, hogy hetekig lila folt volt utána a karomon. De volt, akinek a körömlakkot tégladarabbal dörzsöltette le a körméről. Egy szadista nyomorék volt. Máig undorral nézek rá, ha meglátom valahol, mélységesen megvetem azt a nőt. Hála istennek gyereke nincs. Mondjuk, nem is csoda, hogy nem kellett az ördögnek se.
47 éve elfogadott volt, a gyerek otthon el se merte volna mondani, mert ez volt a megszokott és normális felnőtté nőtt volna, mert fiatalfelnőttként is tudták volba, hogy még ez megy a suliban. Talán, akik akkortájt élték ezt meg, elnézőbbek is a mai tanárokkal.
Akik 20-30 éve élték ezt meg, azok már nem kaptak volna ki otthon talán, de azért nagy ügy se lett volna belőle. Az biztos, hogy ritkán fordultak volna a tanár ellen. Nekem volt olyan osztálytársunk, akinek az anyja a suliban dolgozott és a szünetekben párszor jött megnézni a gyerekét. Ha a gyerek feketekorongot kapott, az anya elkezdte verni, de úgy, hogy abba se bírta hagyni és még a tanár se bírta vele abbahagyatni. És abban a korban éltem, amikor ez természetes volt.
Ezek a gyerekek lelkileg jobban sérültek volna, elvégre fiatalfelnőttként már bőven láthatták, hogy mennyivel szabadabbak az akkori gyerekek és így bennük is felerősödött volna, hogy kehetett volma ez másképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!