Vak lány kutyával vs allergiás évfolyamtárs? Kinek kell engednie?
Én néha komolyan elgondolkodom, vajon sosem volt az emberekben empátia, segítőkészség, vagy csak az idő folyamán veszett ki? Ez most komolyan kérdés?
"Én viszont allergiás vagyok tudom milyen szar folyton tüsszögni"
A lány pedig VAK és ő tudja, milyen szar folyton nem látni!
"de közben tudom hogy nélküle nem tud közlekedni!"
Itt kellett volna rájönnöd, hogy nem kellene kiírnod ezt a kérdést. Kár, hogy nem tudom vastagon szedni, aláhúzni ezt a mondatodat. NEM TUD NÉLKÜLE KÖZLEKEDNI. Te magad írod. Nem elég hogy vak, majd akkor azt is megtiltod neki, hogy ne menjen ki az utcára, mert valaki tüsszög párat a kutyustól. Teljesen fair.
Pontosan az a megoldás ami történt, beszélni az illetékes egyetemi adminisztrátorral és külön idősávokba rakatni az órákat.
Ugyanis engedni egyik sem tud. Az allergiás nem tud nem tüsszögni, ha lenne hatékony gyógyszere akkor feltételezem azt szedné, a vak lány pedig nem tud kutya nélkül bemenni órára. Nem reálisabb kérés az hogy hagyja otthon a kutyát a vak lány, mint hogy az allergiás ne vegyen levegőt amíg a teremben van a kutya. Ez egy olyan eset amikor egyik szereplő sem tud alkalmazkodni (nem tud, értsd fizikailag képtelen rá, ha akarna se tudna), tehát marad az hogy a körülményeket változtatjuk meg.
Mekkora ez a suli, hogy az egész előadóban nem tudnak a terem két végébe leülni, egymástól távol?
Ez kamu kérdés?
Remélem ez vicc.
Komolyan elvárod, hogy egy vak ember, aki nem tud segítő nélkül közlekedni, az inkább oldja meg másképp? Miközben a másik fél simán elviseli az egészet, csak pár pirulát be kellene vegyen.
A kutya marad az allergiás meg vesz be antihisztamint, maximum nem egy hanem 2 tablettát vesz be. A lányt pedig meg kell kérni, hogy órák előtt legyen szíves kikefélni a kutya bundáját otthon.
Egyébként ennyi erővel kiirthatnánk a földről a növények felét, mert XY tüsszög a virágportól...
Üdvözlettel, egy orvos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!