Miért nem akarnak eljönni?
Az érettségi vizsgák megszervezésre kerülnek ami örvendetes, jobb túl lenni rajta. De a ballagások elmaradnak. Szomorú, hiszen a ballagás fontos esemény egy diák számra. Ezután lép be a nagybetűs életbe. Ezen az eseményen megemlékezünk az elmúlt négy évről és kifejezzük tiszteletünket az iskola iránt ahová négy évig jártunk. Sajnálatos, hogy ez idén kimarad. Persze a jelen helyzetben ez a legjobb megoldás, a fő cél, hogy minél előbb kilábaljunk a koronavírusból és minél kevesebb fertőzött legyen.
De attól még szomorú, hogy a ballagás elmarad. Arra gondoltam, hogy nyáron szervezni fogok egy összejövetelt ahová az egész osztályomat meghívom. Persze csak akkor ha addigra már elmúlt a veszély. Az összejövetel nálunk lenne, ennénk, beszélgetnénk, elbúcsúznánk egymástól, emlékeznénk az elmúlt négy évre stb. Ezt a tervemet megosztottam az osztálytársaimmal, de a nagy részük nem szeretne eljönni, mert nincs kedvük már ezzel foglalkozni stb. Azért mégiscsak 4 éven keresztül egy osztályba jártunk, egy közösség voltunk, ezt azért illene megünnepelni, nem? Én és pár barátnőm megszervezzük szívesen ha addigra engedi a járvány de sokan nem akarnak jönni. Én csak örömet akartam nekik szerezni de ők ennyire nem értékelik ezt.
Miért nem akarnak eljönni? Nem érdekli őket az osztály ahová négy évig jártak?
Én 1989-ben ballagtam gimnáziumból. 4 évig voltunk együtt. Volt ballagás, de bankettra már sokan nem jöttek el. Ott voltam, mert volt az osztály 3 lány akikkel 4 éven át szoros barátságban voltunk. Több mint 30 év telt el. Azóta csak egyetlen 1 volt osztálytársammal találkoztam, vele is véletlenül. Ha jól emlékszem 23-an ballagtunk el. A facebokkon olyan 5-6 osztálytárs van fent mint ismerős (de ballagás óta velük sem találkoztam). A többiekről sem tudok semmit.
Az élet megy tovább. Az iskola az élet egy szakasza. Továbblépünk, már rég nem azok az emberek lesznek a fontosak. Bevallom a legtöbb osztálytársamnak nem csak az arcuk, de már a nevük sem ugrik be.
Ne gondold, hogy a ballagás egy olyan életesemény ami örökre megmarad benned. Mert nem. Elfogod felejteni őket. Talán azokat nem akikkel 4 év alatt szoros barátság is kialakult.
Az iskola által szervezett ballagásra illik elmenni, de nem kötelező. Arra, hogy valaki az osztályból kitalál egy ünnepséget, nem illetlenség nem elmenni. Te nem az iskolaigazgató, az ofő vagy esetleg az iskola tanári karának a tagja vagy, hanem egy osztálytárs.
Szép, kedves gesztus, hogy felajánlottad, hogy megszervezed, de engedd el most már. Nem kötelességük igent mondani vagy egyáltalán szeretni egymást.
Azt is elárulom, hogy a legtöbb helyen, ami nem egy falu iskolája nem is terveznek ilyet, ahol meg terveznek vagy falukon is úgy megy majd szerintem, hogy egy csaj/fiú meg a haverjai összeülnek, a többieket meg se hívják vagy, ha meg is hívják, nem mennek el.
A másik meg, hogy kb nem is fogsz hallani felőlük. Az x gyerekből kb 2-3 ott marad Neked Facebook-on, a többiek eltűnnek idővel onnan és majd Zéged is jobban legoglalnak az emberek, akik éppen akkor körbevesznek.
Nézd meg, azért mi nálunk volt egy kissebb brancs, akik összejártak és velük jártam bulizni vagy csak mászkálni, de érettségi után ez abba is maradt, majd esedékes lesz a 10 éves osztálytalálkozó, de szerintem meg se lesz tartva.
“Te nem az iskolaigazgató, az ofő vagy esetleg az iskola tanári karának a tagja vagy, hanem egy osztálytárs.“
Tökéletesen egyetértek. Enyhén sokat képzelsz magadról. A saját házibulidat ne állítsd már be egy intézmény által az egész évfolyamnak, tanári karnak, családnak, barátoknak szervezett hivatalos ünnepséggel egyenlőnek. Mert a ballagás ez. A te akciód max egy gyenge bankett lenne, ha a tanárokat is meghívnád. Erre meg aztán végképp nincs olyan, hogy “illik” elmenni. Miért is illene? Mitől gondolod te magad ennyire fontosnak? Miért hiszed, hogy kutyakötelessége MINDENKINEK elfogadni a te ötletedet? Köztük olyanoknak is, akikkel egyáltalán nem voltatok igazi baráti viszonyban, netán még csesztetted is őket? Ja utóbbit abból tudom, hogy te vagy az, aki itt már írt ki egy halom kérdést, ahol ugyanígy mártírkodtál és szidtad az osztálytársaidat, főleg azt a kettőt, aki nem ment el a szalagavatóra, ami természetesen csakis a te nélkülözhetetlen személyed miatt sikerült jól. Szánalmas vagy. Ha te szerveznéd az iskolai ballagást, még arra se mennék el, nemhogy a lakásotokra. Egyáltalán miért nálatok tartjátok? Miért megint TE akarsz a középpontban lenni még a helyszínnel kapcsolatban is? Fú de utáltam az ilyen önjelölt mártírkodó szervezkedőket. Nyugi, az osztályod se kíváncsi rád, amint látod. És erről csakis te tehetsz. Senki se kényszerített, hogy te csinálj mindent 4 év alatt, bármikor mondhattad volna, hogy “ezt most nem vállalom”. Nem mondtad. Ok. Te dolgod. Nem volt kötelező, saját akaratod volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!