Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Honnan jön a mai iskolás...

Honnan jön a mai iskolás korosztálynak ez a "jogom van" mánia?

Figyelt kérdés

Én csak azt nem értem hogy a mai tinédzser korosztály hogyan jön ahhoz hogy "ilyen jogom - olyan jogom van, ehhez van joga, nem jogosan csinálja a tanár".

Imádom hirtelen minden gyerek jogász, ügyvéd és a legfelsőbb bíróság tagja egyben.

Miért kell az alapvető emberi normákat vagy kulturális/társadalmi hagyományokat felrúgni és azzal takarózni hogy "jogom van, nincs benne a házirendben hogy nem", valamelyik nap egy kis gimnazista a BTK-t hozta fel miért nem adhatnának házit.

Pár éve érettségiztem, tehát abszolút nem az idős banyatankos néni vagyok a buszmegállóból, de egyszerűen nem tudom elképzelni nekünk ehhez pofánk lett volna. Nekem se tetszett sokszor a klasszikus zenés koncert, de végigülte a legmakacsabb is relatíve csöndben nem pedig azzal vagdalózott hogy legálisan elmehet.

2020. ápr. 27. 23:07
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

5,0 átlaggal csináltam végig a gimit. Mellette hétvégén és hétköznap délutánonként dolgoztam. A suliban vállaltam közösségi szerepet. 5 éven keresztül (4 év + 1 év nyelvi előkészítő) minden alkalommal kiálltam az iskolám mellett, kiálltam a tanáraim mellett, kiálltam a barátaim mellett, az összes diák mellett. Bárkivel szemben. Mert hiszem, hogy egy jó iskola, és megérdemlik. Mentem be olyan tüdőgyulladással elvállalt rendezvényre, hogy mire beértem a suliba, alig kaptam levegőt.

Nem ismerem a kötelességeimet? Már meg ne haragudj... A lóf**zt nem!

És elvárom, hogy emberhez méltóan bánjanak velem! Ez amíg meg szép szóval, addig szép szóval érem el. Ha nem, akkor kikényszerítem, és igen, ha kell, akkor jogi eszközökkel.

2020. jún. 12. 09:01
 32/32 anonim ***** válasza:
100%
31. Válaszoló, sajnos ez nincs így.
2020. jún. 13. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!