Titeket is kupán vágtak anno a suliban pecsétgyűrűs ujjal?
Tanárnők elsősorban.
Fájt? Meséljetek. 😁
Jöhet kor, nem is.
Engem sosem ütöttek meg, mert katatlon állapotba kerültem volna tőle. :D Ha a tanár felemelte a hangját, én megrémültem, hát, ha még elkezdett volna verni, mint a répát. :D
Egyszer volt, hogy megrángatott, ahogy a sarokba állított meg fejen vágott máskor a kesztyűjével, de ennyi.
Olyan volt, hogy megtudta, hogy otthon rendetlen vagyok (tegyük hozzá, hogy tisztaságmániás volt a család fele, úgyhogy, nekik a tiszta lakás is koszos, rendetlen) meg lusta (amúgy nem lusta voltam csak nem engedtek semmit megcsinálni a szüleim, mert szerintük elrontottam volna), illetve hisztis (mert néha hisztivel értem csak el, hogy engedjenek alapvető dolgokat megcsinálni, illetve sokszor a pánik miatt sírtam, mert féltem). Amúgy szófogadó, szorgalmas, törődő voltam.
A tanár egyik nap bal lábbal kelt fel és egy tesiórán bejelentette, hogy futni fogunk a teremben körbe-körbe. Nem rám, hamem pár gyerekre haragudott, de az egész osztályból elege lett miattuk. Futottunk, ő meg addig elmondta mindenkinek, hogy trehány vagyok, hisztis, lusta és a titkaimat is megosztotta az osztállyal. Nem értettem, miért engem vett elő, elvégre nem is én dühítettem fel, de már értem; szófogadó gyerek voltam, csendes és érzékeny,tudta, hogy úgy sem csinálnék belőle ügyet.
Utána ugyanez a nő néha úgy bánt velem, mint egy tárggyal, olyan dolgokra kényszerített, amiket nem akartam, mert tudta, hogy nem merek nemet mondani, ha meg mégis, akkor ordítania kellett és máris sírtam.
Ugyanez a nő a többi gyereket sem bántotta fizikailag.
Rajtam kívűl még egy gyerekkel bánt tárgyként, de ennyi volt a bűne.
Amúgy nem volt rosszfej tanárnő.
Berni nem vert és sok tanár, hogy nebeljen, csak ütötte-vágta a gyerekeket. Mázlista vagyok, mert engem nem bántott.
Gimiben volt, hogy az énektanár egy másik osztályból egy fiút megpofozott; az volt a legdurvább dolog szerencsére, amit hallottam.
Ofő ott néha furcsa volt, a rossz gyerekeket imádta, a jókat gyűlölte, pl velem egyszer üvöltött egy félrértés miatt, a gallérjánál ragadott meg egy jó tanuló barátságos gyereket és lökött a falnak egy félreértés miatt, de az már meg se lepett; a tanárok a rosszgyerekeket tisztelik, a jókkal meg tárgyként bánnak, úgy, ahogy ez a tanár vagy általánosban az ofőm vagy sok más száz tanár.
Kb ennyi, szerencsére nem vertek, szerencsés vagyok, mert gondolom van, aki olyanokat tud mesélni, hogy a tanár eltörte a kezét, betörte az orrát, stb és utána a szülei is jól megverték.
A kor meg a nem nem tudom kire vonatkozik.
Én most 29 éves nő vagyok.
Az általános iskolai tanító néni 45 - 49 körül volt, ofő a gimiben meg egy 35 év körüli pasi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!