Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy beadandó fogalmazásnál...

Egy beadandó fogalmazásnál nagy probléma lenne, ha minden vessző után egy szóközt írnék?

Figyelt kérdés
Van egy elvárt terjedelem amit meg kell írni.Na de most vettem észre,hogy ha vessző van a két szó közt,akkor azt egy szónak számolja.

2020. ápr. 13. 23:00
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%
Jó, ezt nekünk sem tanították infó órán, még főiskolán sem, de neked nem kényelmetlenebb úgy olvasni egy szöveget, ha írásjelek után nincs szóköz?
2020. ápr. 13. 23:57
 12/32 A kérdező kommentje:

Igen,kényelmesebb.De még soha sem vettem észre,hogy nincs szóköz.

Mi baj van az irodalommal?

2020. ápr. 13. 23:59
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

De a helyesírásellenőrző is aláhúzza szerintem.

Minden tankönyvben nyomtatott szöveg van, a vesszők és a pontok után szóközzel. Kicsit hihetetlen, hogy eddig nem tűnt fel.

2020. ápr. 14. 07:14
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha volt már a kezedben könyv észrevehetted volna. Ugyanis minden géppel írt szöveg esetén így van tagolva. Ki is folyna a szemem, ha mindenhol úgy írnának, ahogy te.

Sőt mondok jobbat, most hogy pötyögöm ezt a szöveget, még a telefon is automatikusan szóközt rak az írásjelek után.

2020. ápr. 14. 07:20
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha kézzel írod a szöveget, akkor is teszel az írásjel után szóközt, gépelve miért ne kellene? A másik "kedvencem", amikor nem csak az írásjel után, de eléje is tesznek szóközt gépeléskor.
2020. ápr. 14. 10:05
 16/32 anonim ***** válasza:

Nekünk se tanították soha. Ha máshol nem, a tankönyvben is láthatod, hogy van szóköz.

Ami viszont érdekes, hogy apám nem tesz. (Még ha rászólok, akkor se), pedig ő nem Facebook kommenteken nőtt fel...

2020. ápr. 26. 10:48
 17/32 anonim ***** válasza:
53%
Az emberek durván buták manapság. Egyesek konkrétan analfabéták. Igen, a 21. században...
2020. ápr. 26. 11:04
 18/32 A kérdező kommentje:
Én egyetemre járok, nem vagyok analfabéta
2020. ápr. 26. 12:05
 19/32 anonim ***** válasza:
0%
Na ezt ne mondd, mert én is egyetemen vagyok és itt vannak a legnagyobb gyökerek, akiket életemben láttam.
2020. ápr. 26. 15:05
 20/32 anonim ***** válasza:
70%
Hát pedig, akiben ilyesmi kérdésként felmerül, főleg már érettségi után, az biztos nem egy zseni, annyi szent.
2020. ápr. 26. 15:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!