Az érettségi szóbeli része el fog maradni így?
#2: Igen, a világ fejlettebb részén lehetne. De egy ilyen rugalmatlan, középkori rendszerben, ami itt van, ez jócskán a sci-fi kategória. Ez nem a nyugat, ahol már online vizsgák is léteznek...
Egyébként biztosra nem lehet tudni, de valószínűleg nem fog elmaradni. Járványügyileg az, hogy 3 vizsgázó + néhány tanár ott üldögél, nem igazán nagy kockázat. Csak be kell tartani a másfél métert, meg a többi előírást.
... vagy esetleg dönthetnek úgy, hogy csak írásbeliből fog állni az idei érettségi, bár én ennek nem látom túl nagy realitását.
vicces, mert én végig úgy gondoltam, hogy az írásbeli a könnyebb, a szóbeli meg nehezebb. :))
gondolok pl a magyarnál. a szóbelihez képest kb semmi lexikális tudás nem kell, csak gyakorolni a szövegértést (ami ha nem vagy gyengeelméjű, könnyen meglesz), és írni az esszéket...
a szóbelire meg egy csomó író, költő műve szükséges...
törinél is világtörténelemből magadtól egy max 15 soros fogalmazást kell tudni írni, szóbelin ez a mennyiség édes kevés, nem tölti ki a 15 percet...
nekem édesmindegy, hogy melyik lesz (ha választanának a kettő közül), viszont nagyon remélem, hogy nem máj. 4-el kezdődőleg fogják megtartani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!