A tanár lehúzhatja a szóbeli vizsgám pontszámát csak azért, mert nem kedvel?
Valószínűleg nem fogja lehúzni
A legtöbb tanár érettségin normális szokott lenni, meg így az ő statisztikája is jobb
Jogilag? Nem teheti meg.
Gyakorlatilag? Simán. Kaptam én is hármast hibátlan feleletre. Banketten rákérdeztem, hogy mégis miért? A válasz az volt: mert nem tetszett neki a beszédstílusom.
Egyébként ő volt az, akinél hibátlan helyesírásra négyest kaptam. És ezt közölte velem előre, hogy ha nem tetszik az írásképem, akkor lerontja a helyesírás jegyet.
Kedves nő...
Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy érettségin is szemét lesz. De én pont az ilyesmik miatt szoktam az emelt érettségit javasolni. Ha a továbbtanuláshoz kell, akkor nyilván magas szinten tudod az anyagot, és ott azért kisebb a csalás lehetősége.
Hogy a fenébe ne húzhatna le. Én anyanyelvi szinten beszéltem angolul már középiskolában is. Az órákra magasról tettem, nem vettem rajtuk aktívan részt, mégis a legjobb jegyeim voltak, még úgy is, hogy a szóbeli feleleteket ellébecoltam, hiszen túlteljesítettem minden dolgozatot. A tanárom rühellt, annyira rühellt, hogy el se tudom mondani.
Amikor előrehozott érettségit akartam tenni, az igazgatótól kellett segítséget kérnem, mert ő egyszerűen nem engedte. Én mai napig nem tudom, hogy mit művelt a szóbelimmel, mert a kimaxolt írásbelim ellenére is csak 4-es lett a vége. Igazából, nem is érdekelt, annyira örültem, hogy megszabadultam tőle :D
Nekem lehúzta. Egyszerűen nem voltam szimpi a történelemtanárnak. Amikor írásbeli volt (dolgozat, tz, év végi vizsga) mindig 4-est vagy 5-öst írtam.
Szóbelin meg hiába mondtam megállás nélkül az anyagot amit tudtam, hármasnál sosem adott jobb jegyet.
Érettségin ugyanez. Mindenből 4-es 5-ös voltam, hiába voltak ott a felügyelőtanárok, 1 valaki kérdezett be valamit amire tudtam is a választ, a tanár akkor is hármast adott. Mindezt mosolyogva.
Szóval elvileg nem osztályozhatna pofára, gyakorlatilag meg igen.
Amúgy emelten is simán lehet visszaélés
Oszt.tarsam mesélte, hogy tesi erettsegin o nem volt szimpi a tanárnak, a barátnője viszont igen és általában 1-2 ponttal többet kapott a baratnoje a gyakorlatra és tudom, hogy a lány nagyon ügyes és eszméletlenül sokat készült, szóval a tanár csak szivatta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!