Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért húzzák az érettségiről...

Miért húzzák az érettségiről való döntést az utolsó pillanatig? Most épp húsvét előtt akarják bejelenteni

Figyelt kérdés

Minek kell húzni az utolsó pillanatig? Most épp az a duma megy hogy Húsvét előtt vagyis praktikusan jövő hét csüt legkésőbb bejelentik. Evidens hogy akkor már tényleg lépni kell , mert ez a legutolsó olyan időablak amikor a megváltozott helyzethez való felkészüléshez még lesz elég idő a sulik oldaláról is.

Csak azt nem értem minek kell ezt ennyire kihúzni? Úgyis tudják már akiknek tudniuk kell mi lesz a döntés. Vagyis akár itt és most is bejelenthetnék.

(Ja és nem kérek a szar szajkózott üres dumából hogy „készülj úgy mintha az eredeti időpontban lenne.... mert az eredeti időpontban nem lesz....ennyi)

2020. ápr. 5. 11:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
30%
Mert addigra a halottak exponenciálisan megnövekedő száma miatt már katasztrófahelyzet lehet. És olyankor nem ilyen hivatalos cuccokkal foglalkozik az állam. Amikor bombázták Pestet, akkor sem az iskolai vizsgákkal törődtek.
2020. ápr. 5. 11:41
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
Gondolom, figyelik a járvány alakulását, annak megfelelően döntenek. Amúgy mi a baj azzal a tanáccsal, amit nem akarsz hellani? Szerintem hasznos tanács.
2020. ápr. 5. 11:43
 3/12 anonim ***** válasza:
15%
Hogy jobban értsd: képzeld el, hogy kijelölik a vizsgabiztosokat, mondjuk kitalálják, hogy olyan jól megszervezik, hogy senki se fertőződjön meg. Csakhogy mire osztályozni kellene, a vizsgáztatók fele hopp, meghal. Mondjuk matekérettségikor a javító matektanár megfullad a javítás napjára. És az idősebbek kétharmada ágyban fekvő beteg. Kapisgálod már?
2020. ápr. 5. 11:45
 4/12 anonim ***** válasza:
30%
A 2-esnek van igaza. Majd az aktuális járványhelyzet szerint dönt a vezetés.
2020. ápr. 5. 11:46
 5/12 anonim ***** válasza:
80%

És akkor mi van ha húzzák? Tanulj, ez a dolgod. Pont. Ez nem üres duma. Legalább lesz időd bőven ismételni.

Én egyetem tanulok, nekünk is sok minden bizonytalan (vizsgák, gyakorlat pótlása, szakdoga védés, államvizsga, önkéntesség) mégsem látom az 500. kérdést ezekről, mert csinálja mindenki amit lehet.

2020. ápr. 5. 11:48
 6/12 anonim ***** válasza:
17%

Mert a magyar kormány olyan, mint egy kisgyerek: Nem megy neki a felelősségteljes dolgok kezelése.

#5: Sok egyetemen már 2 hete közölték, hogy mi lesz, szóval azért nincs kérdés. Ahol nem közöltek mindent (pl. nálunk), ott mindenki kérdezgetett mindenkit.

A srácot pedig csak egy miért, egy ok érdekli. Örüljünk, hogy nem csak bólogató droidokkal van tele az ország.

2020. ápr. 5. 12:43
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de engem is roppant mod idegesit. Udv egy "iden" erettsegizo
2020. ápr. 5. 13:00
 8/12 anonim ***** válasza:
77%

Nyilván igaza van a kettes válaszolónak és nyilván ezer más dologgal is foglalkozik a kormány. Biztosan figyelik a járvány alakulását és már A, B, C, D tervet is kitaláltak akár, hogyan fog tudni ez idén menni.

Szerintem tökéletes válasz az, hogy készülj úgy, hogy az eredeti időpontban lesz. Én azt gondolom erre jó esély van, csak valami egyedi formába öltik majd az idei érettségit.

Azt mindenki átlátja, hogyha ez csúszik, akkor az egyetemi felvételik is, ami senkinek nem kedvez, mégnagyobb káoszt szül, szóval szinte biztos vagyok benne, hogy megpróbálják az eredeti időpontban, észszerű keretek között megtartani.

A részletek kidolgozása nem egy 2 órás folyamat egy ilyen helyzetben, amikor sokkal fontosabb dolgok is vannak (pl. ne omoljon össze a gazdaság egy az egyben). Elhiszem, hogy mindenkinek megvan a maga baja, de mit sem ér x ezer újabb érettségi idén, ha közben mély szegénységbe dönt mindenkit a válság...

2020. ápr. 5. 13:18
 9/12 anonim ***** válasza:
4%

"Szerintem tökéletes válasz az, hogy készülj úgy, hogy az eredeti időpontban lesz."

Ez a létező leghülyébb válasz amit csak adni lehet, mert egy dolog biztos: hogy az eredeti időpontban nem lesz. Hogy mi lesz azt nem tudni, hogy mi NEM lesz: na ez az ami nem lesz.

Ezért ennél hülyébb válasz erre nem létezhet.

Üdv

egy 20 éve érettségizett (vagyis nem érintett)

2020. ápr. 5. 14:04
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"Azt mindenki átlátja, hogyha ez csúszik, akkor az egyetemi felvételik is,"

Az egyetemi felvételi mint olyan nem vagy 10 éve másból sem áll mint pontszámításból? akkor mi van ha az csúszik? Semmi.

nem mindegy hogy ma vagy jövő héten számoljuk ki hogy Pistikének 240 pontja van és 245 a ponthatár = nem vették fel?

2020. ápr. 5. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!