Milyen az a tanár akit legjobban utálsz?
Az enyém kivetíti személyes problémáit és sérelmeit velem kapcsolatban az órára. Nem szólít fel, feleltetéskor olyanokat kérdez ami brutálisan nehéz. És ha valamit nem tudok, nem szólít föl mást, addig kínos csönd van amíg ki nem találom a megoldást. Így nem értek meg semmit
mert ha el is magyarázza nem értem, mert az előzőt amit nem értettem azt sem magyarázta el. Nem köszön nekem, hiába köszönök neki tisztelettel. Ez számomra pofátlanság. És megszégyenít ha alkalma adódik rá.
Másokkal pedig üngyürü büngyürü
Órán nem tanít, hanem a tantárgyához nem kapcsolódó dolgokról beszélget, de időnként eszébe jut, hogy amúgy tanulnunk is kéne valamit és akkor olyan dolgozatot írat/házit ad vagy úgy feleltet, mintha végig tanított volna.
Emellett néha elég bántó a humora, én volt, hogy egy "vicces" beszólása miatt hetekig féltem bemenni az órájára, nehogy megint hasonló módon szóljon be. (Jó, én viszonylag érzékeny vagyok ilyen szempontból, de szerintem azért a többieknek sem esik jól, ha nekik szól be)
A #6-ossal egyetértek, de azt a fontos tulajdonságot még hozzátenném, hogy emellett BUTÁK. Beszűkült látáskörűek, tájékozatlanok, fejlődésre minimális motivációjuk sincs, elvakultak akár egy vallás, akár a politikai nézeteik irányában, másról nem is akarnak még csak hallani sem. Ha egy diák szóba hoz bármi mást a témával kapcsolatban azon a két mondaton kívül, ami a tankönyvben van róla, mert személy szerint érdekli a téma és utánanézett vagy olvasott róla egy könyvet, akkor ha olyan információt is tud az adott dologról, amit a tanár nem ismert, akkor le van oltva, meg van szégyenítve, ki van röhögve, el van bagatellizálva az egyébként dicséretre méltó érdeklődése azzal, hogy az nem fontos, vagy nem is úgy van, elég ha a tankönyvet megtanuljátok.
Sajnos érdeklődő, sok könyvet olvasó gyerekként pokollá tették az általános iskolai éveimet azok a tanárok, akik szerint nem is létezik, amit ők nem tudnak. Szerencsére középiskolában, de főleg egyetemen már kifejezetten értékelik, ha valaki érdeklődő, nem csak gondolkodás nélkül befogadja és vizsgán szóról szóra visszaadja, amit mondanak neki órákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!