Miért követelik a diákok vissza az iskolát?
Számomra nagyon meglepett, hogy számtalan netes felületen azt lehet olvasni iskolás korú tinédzserektől, hogy menni szeretnének vissza az iskolába. Egy Facebookos poszt alatt amely pedig szavazást indított arról, hogy digitális oktatás vagy iskolába járás, a szavazók 85% a az iskolába járás mellett tette le a voksát.
Ez azért döbbentett meg nagyon, mert március első hetében még mindenki az iskolabezárásokról indítgatott petíciókat és arról beszéltek, hogy milyen jó lenne ha hónapokra bezárna az iskola. Akkor mégis most mi a probléma?
Szerintem örülni kellene, hogy ígyis meg tudták oldani azt, hogy nyáron ne kelljen iskolába járni. Ha ez az egész digitális oktatás kudarcba fulladna akkor azonnali hatállyal felfüggesztenék a tanítást és nyáron pótoltatnák be az elmaradt anyagot. Az mennyivel lenne jobb?
Természetesen a kérdésem nem provokáció, nem általánosítani akarok vele és senkinek nem akarok rosszat csak kíváncsi lennék, hogy mi ütött most hirtelen az emberekbe :') Én magam is gimnazista vagyok.
De az is lehetséges, hogy csak azért látom így a dolgokat, mert alacsonyra állítottam a mércét az életben elérni kívánt célok iránt és minden vágyam, hogy végre eltűnhessek az iskolapadból. Fogalmam sincs.
Két iskolás gyerekem van itthon. 4 nap után teljes káosz van itthon. Az iskolában volt egy napirend amit itthon nem tudok maradéktalanul megvalósítani. Megcsinálják a házit és a videochates órán odafigyelnek, de hiányoznak nekik a barátok.
Rossz egész nap bezárva lenni tele vannak energiával.
Nem azt mondom, hogy a digitális oktatás rossz, de a régi típusút jobban szerették a gyerekeim.
Most kezdem becsülni a pedagógusok munkáját. Ők le tudnak kötni egyszerre 30 embert nekem meg kettőt sem sikerül.
Én pl: nem követelem. Sőt, nekem jobban tetszik így digitáliasan. Tudok készülni az érettsègire ès nem halok meg a hü lye óràktól. :)
Csak azok kovetelik vissza, akik ahhoz is benak h otthon tanuljanak. De nekik mindegy, mert a suliban se fognak...
#8 gondolom filozófiából érettségizel...
Azért egy fizika-kémia érettgire nehezebb felkészülni, kísérletek stb...
Nem is értem a hozzáállásod... de gondolom ha nem lenne a google, akkor neked se lenne nagy a szád:)
#9 röhögni fogsz, emelt matek-fizikára megyek. Ès nem a google-t hanem a tankönyvet használom. Nem egy olyan nagy nehézség, ha van az embernek egy kis esze ès kitartàsa, akkor megoldható.
Ez csak azoknak szívás, akik egész évben lógatták a lábukat, és most akarnak 12 évnyi anyagot megtanulni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!