Mi oka lehet annak, hogy valaki minden tantárgyból ötös, de matekból épp hogy átmegy?
Attól, hogy nem állapítottak meg nála diszkalkuliát, még lehet az. Én is az voltam, csak az én időmben még ezt úgy hívták, hogy "hülye vagy a matekhoz". Három diplomám van, de a mai napig ki kell számolnom hátulról helyi érték szerint a nagyobb számokat, mert kiolvasni sem tudom őket. Kivonással, osztással mindig voltak problémáim és a diszkalkulia nagyjából összes jellemzője igaz rám. A gyerekem is ugyanilyen, nála sem állapították még meg, pedig rá is igaz minden ami a diszkalkuliásokat jellemzi. Mindenki le van hidalva, hogy 10 évesen még az ujján számol és egyre jobban keveri a dolgokat, más tantárgyakból pedig átlagon felül teljesít. Mondjuk nála az autizmus is bezavar, emiatt nem kapott semmilyen társkódot mellé.
Szóval ez lehet az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!