Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért nem vezetik ezt be?

Miért nem vezetik ezt be?

Figyelt kérdés

Digitális munkarend vagy micsoda.

Ez az egész egy bohócság, több dolgon is megbukik ez a rendszer.

A tizenéves diákok, akik iskolai tanítási órákon sem figyelnek oda, hogy fognak 45 percen keresztül nézni egy Skype videót?

Akik suliban is puskáznak, azok itt is ugyanígy fognak, meg az is, aki alapból nem, nem tudják ezt ellenőrizni.

Testnevelés órák meg sem lesznek tartva, elmarad a Netfit, a diákok elhíznak és a mozgáskoordinációjuk, erőnlétük visszafejlődik.

Gondolkodjunk!

Szerintem az lenne a megoldás, hogy nyissák ki újra az iskolákat és szerveződjön újra egy osztály:

Magyarul minden szájról minden osztályból 2 tanuló.

Összesen osztályok száma*2

A tanórák az iskolák auláiban legyenek megtartva és gyorsítva legyenek: minden szakmai órán szakonként szétosztva időben pl 9 szak 45/9=5 minden szakra jut 5 perc, felelés dolgozat meg lehetne 45 percben is, különböző tanárokkal.

Matek, magyar, töri legyen mindenkinek átfogó, magyarul olyat is mondjon a tanár, amely a 9.es anyag és olyat is, amely a 12.es.

Testnevelés menjen egyben.

Szünetek: Mivel az aulában lenne az óra, a dohányzás könnyen megoldható lenne és senki nem késne el miatta.

Aki nem dohányzik, az maradjon a seggén és várja a következő órát.

Ezzel az intézkedéssel meg lehetne állítani a fertőzést, mindenki élvezné és jó közösség lenne.

Még annyi lenne a feltétel:

Közel egyenlő számú fiú és lány

Közel egyenlő számú dohányos és nem dohányos

2020. márc. 17. 12:28
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Álom világban élsz

2020. márc. 17. 19:55
 22/30 anonim ***** válasza:
95%

Nyilván a 19es el álomvilágában nem te kérdező!

Az o rendszere tény, hogy nem tökéletes de a tiedben egy racionális pontot sem találtam.

2020. márc. 17. 20:24
 23/30 anonim ***** válasza:
94%

1000 helyen vérzik a terved...

Milyen 45 perces Skype videó? Nekünk csak simán elküldik a feladatokat Messengeren, amiket majd visszaküldünk, hogy megvan.

Te most komolyan azt hiszed, hogy úgy megy a jegyadás, mintha suliban lennénk, csak éppen otthon vagyunk? Amire a tanár jegyet ad, azt úgy hagyja fel mint otthoni feladat...

,, a diákok elhíznak és a mozgáskoordinációjuk, erőnlétük visszafejlődik" - Ebben az az érdekes, hogy nekem 3 osztálytársam fel van mentve tornából (szívbetegek), de egyikük se elhízott. Az osztály 2 legtúlsúlyosabbja pont tornászik. A tornaórának se az elhízázáshoz, se a mozgáskoordinációhoz, se az erőnléthez nincs sok köze. A te logikáddal élve ha valaki elvégzi az iskolát (így nincs tornaórája) egyból elhízik.

,,Összesen osztályok száma*2" - S a többiekkel mi lesz? Mi az iskolában vagyunk kb 240-en. Ebből ha megy iskolába 16, akkor a többiekkel mi lesz?

,,minden szakra jut 5 perc" - Erre ajánlanám a matektanárnőmet. Ő szokott olyat csinálni, hogy ha van még 10 perc, felvesz egy leckét. Igaz, hogy pillogtatunk utánna, hogy ,,What?", de elmondja. :D

,,Matek, magyar, töri legyen mindenkinek átfogó, magyarul olyat is mondjon a tanár, amely a 9.es anyag és olyat is, amely a 12.es." - Te halottál olyanról, hogy tanterv? A 12.-es anyaghoz egy 9.-es hozzá se tud szagulni. A 12.-es a 9.-es anyagot meg már tudja.

,,Szünetek: Mivel az aulában lenne az óra, a dohányzás könnyen megoldható lenne és senki nem késne el miatta." - Nálunk pl aula nincs. Nálatok meg szabad cigizni a suliban?

S miért kellene közel egyenlő számú fiú és lány, dohányos és nem dohányos? Meg úgy hogy is lehetne megoldani? Pl tudok olyan iskolát, ahol a B-sek közt alig vannak fiúk (ha vannak...). A ciginek meg mi a köze az iskolához?

2020. márc. 18. 17:55
 24/30 A kérdező kommentje:

Jó, nálatok biztos máshogy van és jön a sok bárány utánad, sajnos sokat esett ezen a tavaly júliusban még jól működő és autentikus oldalon a színvonal.

A dohányzás meg kint van, az aulából egy pillanat alatt ki lehet menni.

Közösségépítés számodra új fogalom.

2020. márc. 18. 19:46
 25/30 A kérdező kommentje:

Még egy dolog a gyenge elméjűek kedvéért: A véleményemet módosítom, kitörlöm belőle a "sajnos" szót.

A többi marad.

2020. márc. 18. 19:49
 26/30 anonim ***** válasza:
90%

A színvonal nem esett túl nagyot az általános csökkenéshez képest, egyszerűen csak nem kell hülyeségeket beszélni, aztán felháborodni ha mindenki megjegyzi, hogy mekkora hülyeség.

A kérdésed színvonala nem több, mint hogy a 15 éves Pistike otthon van és sok ideje van mindenféle dolgokon agyalni meg kombinálni, de nem képes magában tartani, ami épp az agyából kipattant.

Abszolút normálisan válaszoltak és kifejtve érveltek, hogy miért hülyeség az egész. Nem kell szeretni ezeket a válaszokat, de az oldal színvonala nem ettől esik, hogy nem tetszik egy-két válasz neked, és besértődsz.

2020. márc. 18. 19:56
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát kérdező, én egy olyan közösségépítésből nem kérek, ahol jelen van pl 4 veled egy szinten levő 9.-es. ;)
2020. márc. 18. 20:06
 28/30 anonim ***** válasza:
89%

Én csak azért írok még most is ide, hogy látszodjon, hogy mennyi különbség van két 19 éves között. A kérdező unatkozott, és kiírt egy logikát egyáltalán nem tartalmazó kérdést, én meg mivel szintén unatkozok, kifejtem hogy miért nem jó az elképzelése. :D

Az iskola lényege a diákok tanítása. Így teljesen értelmetlen az, hogy egy osztályból 2 valakit tanítunk, a többi 28-at meg nem.

,,Egy osztály lenne összesen az egész egyben lenne" - De egy 12.-es nem azt kell tanulja, mint egy 9.-es. Neki azt már egyszer elmondták, megtanulta, stb. A 9.-es meg hiába ül a 12.-es matekóráján, mert úgyse ért semmit.

,,legalább egy dohányos minden osztályban van" - Igen. És? Mi köze van ciginek az iskolához? Mi pl iskolaidőben (szüneten) nem szabad cigizzünk. Még akkor se, ha az iskola területéről kimegyünk (pl park)

,,A tanításról kezdve a dohányzásról a sportig minden élvezet lenne és ez azt is megszerettetné a tanulókkal" - Mégis mitől élvezet az, hogy hallgatom azt az anyagot, ami nem nekem szól? Mitől élvezet az, hogy leül mellém valaki akiből árad a füstszag? A torna óra még ok összevonva. (Max a kicsikék szégyenlősködnek a nagyok előtt) De a többi inkább káros, mint hasznos.

,,azt is megszerettetné a tanulókkal, hogy betekintést nyerhetnek különböző szakokba" - Hát köszönöm szépen, én egy egyházi zene órából pont nem kérek. Se rendes zenéből. Se vallástörténelemből. Meg a B-sjeinket se nagyon érdekli szerintem se az én fizikám, se a kémiám.

,,Hozzanak ki egy asztalt a folyosóra" - 11.-ben április elsején matekórára kiköltöztünk a folyosóra. (padostól) Mert csak 20-an voltunk (a 30-ból), s április 1 is volt, így gondoltuk, hogy majd beszélgetünk egyet a tanárnővel. A francot. Tömegnyomorban, tábla nélkül felvettük a mátrixokat. :D Többet nem kérünk belőle. Ráadáaul egy osztályterem nagyobb, mint nálunk a folyósó. (S az arányai is hasznosabbak + berendezés)

,,A dohányzás meg kint van, az aulából egy pillanat alatt ki lehet menni." - Te dohányos vagy, hogy így rá vagy erre pörögve? :D

A te elképzelésednél még az is értelmesebb lenne, ha egy időben max 2 osztály tartózkodna az iskolában (pl egy az emeleten s egy a földszinten) a lehető legnagyobb osztálytermekben, ha már ennyire ellenzed a távoktatást. Bár teljes értékű órát így se lehetne tartani mindenkinek (még úgy se ha estig lennének a váltások), de tanulás/tanítás szempontjából még mindig jobb, mint a te 5 perceid vegyesen.

+ Az olyan óráknak, mint a torna sok értelmük nincs ilyen helyzetben. Ilyenkor az érettségi tantárgyakkal kell leginkább foglalkozni. Meg leginkább a végzősökkel, mert egy 9.-11.-est a jelenlegi helyzet csak annyira érint, hogy nem tudja hogy lesz jegye. Mert jövőre pont oda fog járni iskolába, ahova most. Max kicsit gyorsabban veszik majd fel a leckéket, hogy pótolják az elmaradást. De egy végzősnek ezek az utolsó hónapjai.

2020. márc. 19. 11:41
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Próbáltam egy privát üzenetet küldeni a kedves kérdezőnknek, de csak idáig jutottam: "Sajnos a felhasználónak nem tudunk üzenetet továbbítani (nincs ilyen felhasználó vagy már törölte regisztrációját vagy letiltásra került a fiókja)!"

Úgy tűnik, hogy jól megsértődött a saját butaságán..

2020. márc. 22. 00:27
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem törölte magát, hanem kitiltották. Agyára ment a vírus pánik meg a GYK-függőség, tombolt egy sort azzal, hogy mindenkit megver, meg hitlerezett egy kört, csak törölték a kommentjeit.
2020. márc. 22. 00:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!