Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik okosak, azok valamilyen...

Akik okosak, azok valamilyen úton formába vezetik az életüket?

Figyelt kérdés
vannak emberek akik szinte minden helyzetben kiélezettek, tudják kezelni kiegyensúlyozottan a helyzeteket, vannak akik Vezetik az életüket saját személyes szférájukba, akik mondjuk leirják a helyzeteket és abból tanulnak elmélkedve, mint egy naplóirás ? kinél mibe mutatkozik meg, lehet nem irja le konkrétan hanem mondjuk vezet egy naptárat és hozzá tüz dolgokat. Vagy azon gondolkoztam, ha van egy Gép, akár laptop, ha azzal együtt összhangba valamilyen úton szinkronizáli tudná a képességeit, ha mindent vezetne és meg lenne gépen ugymond az "élete, akkor lehet hogy átlagon felüli képességekel rendelkezne ? Kiváncsi lennék a sikeres emberek hogy csinálják, miben tartják fent ezt
2016. febr. 23. 13:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Akik okosak, azok tanulnak mások hibájából, vagy a múltban elkövetett saját hibáikból.
2016. febr. 23. 13:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Akikre te gondolsz azok inkább a megfontolt emberek. Szerintem az, hogy valaki "okos" még nem jelent törvényszerűen sikert. Nyilván előny, ha az ember nem egy krumpli értelmi szintjén áll, de szükség van talpraesettségre és helyzetfelismerő-képességre is. Úgy gondolom, amire te kíváncsi vagy az nagyjából így nézhet ki: Az ember elemzi a vele történt dolgokat -jót és rosszat egyaránt-, valamint számol azzal a bizonyos "Mi történt volna ha?" kérdéssel is. Ezen tevékenység eredményeként kifejlődik benne egy már-már reflexszerű ösztön, aminek hatására a jelenben kapott kérdéseket és feladatokat is könnyen tudja értelmezni, felismeri és átlátja a lehetséges megoldásokat. Ezután kiválasztja a neki legmegfelelőbbnek tűnő variációt, ami nagy eséllyel tényleg a jobb. Ezzel szemben van a másik embertípus, aki sohasem gondolkodik el a tettein vagy a vele történt dolgokon. Nem értelmezi sem a világot, de még a magánéleti dolgait sem. Mivel nem tanul nem fejlődik, újra és újra belesétál ugyanabba a hibába. A sok kudarc hatására ingerült lesz, hajlamos lesz arra, hogy csak végletekben tudjon gondolkodni. Mivel nem fogja fel (hisz nem is igazán akarja), hogy a sok rosszat tulajdonképen magának okozza, keres egy bűnbakot. Aztán a végén már az egész világ hibás lesz. Az ilyen emberek nem csak saját maguknak tesznek rosszat, hanem ellenszenves viselkedésük egy idő után elviselhetetlenné teszi őket. Elüldöznek mindenkit maguk mellől. Legalábbis én így látom.
2016. febr. 23. 14:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem semmi ilyesmi nem kell.

Én tudatalattimba "írok" ezeket, mint mindenki. Különbség köztem és sok ember közt, én bármikor tudom ezeket használni. Persze nem bármilyen emléket és példát előveszek, de olyan mintha minden amit valaha megtanultam, tapasztaltam volna, kellő helyzetben előjönne és segítene formálni amit kell.., mert így is van. Ha magyarázok valakinek, ha elemzek valakit, ha csak egy szimpla biciklizésről van szó. Én mondjuk tudatosan is logikát használok és szétbontom dolgokat, de dolgok bő nagy részét tudatalattim csinálja, én csak rásegítek s megtanultam megfogalmazni amit tudatalattim tudat velem.

Pár napja olvastam egy kérdést ahol egy emberke lejegyzett egy word-be adatokat ismerősei bizonyos helyzetbeli viselkedéséről. Nálam ez tudatalattiba ment s minden helyzetben megvannak %ok s esélyek, ki hogyan fog viselkedni, tekintve pillanatnyi állapotát, stb, s igazából mindent, bár én nem csak szimplán okos vagyok.

Eléggé vezetem életem, igen. Nagyon könnyen alakítgatom számomra fontos tényezőket s irányítom embereket, nekem s ezzel mindenkinek megfelelő helyzetek alakuljanak ki.

Minden okos embernek átlagon felüli képességeik vannak s ez gyakorlattal s elméleti magasabb s magasabb agyi szinttel még több "képesség". Éppen ezért is keresek 175 iqal rendelkező embereket. Hátha életsegítőket lehet belőlük csinálni, helyzet, személyiség, agyi szint analizálás s persze logika követésének megtanítása után.

"Kiváncsi lennék a sikeres emberek hogy csinálják, miben tartják fent ezt"

Ez személyiség és témafüggő.

Én mint említettem, tudatalattimból dolgozok, ami legjobb, leghatékonyabb s legkönnyebb módszer. Semmiféle erőlködésbe sem kerül fent tartani dolgokat amiket szeretnék.

2016. febr. 23. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!