Mitől függ az hogy egy tanár "Jó reggelt"-et vagy "Jó reggelt kívánok"-ot mondd? (Ugyanaz a tanár) Vagy ez csak véletlenszerű?
Micsoda világrengető probléma!! :-))))
Kérdezd meg tőle!
Már vártam ezt:))))
Nyilván nem probléma, de nem is hiszem hogy csak azzal az indokkal lehetne kérdezni. Csak érdekelne, de nem fogom megkérdezni tőle hogy miért hogy köszön nekem.
Attól függ, mennyire tartja magát ehhez.
Én fiatalabbaknál látom, hogy Jó reggelttel beérik, de pl egy idősebb pedagógus ismerősöm mindig odateszi a kívánokot és, ha nem ő köszön előre, válaszul meg is nyomja a kívánokot.
Helyesen amúgy a kívánokkal lenne, mert hiányos a mondat nélküle. Mit csinálsz a jó reggellel? Mondod? Kívánod? Krumplipürével megeszed?
De mindenki tudja, hogy jó reggelt KÍVÁNSZ.
Ez kb már az a kategória, hogy "egy korsó sört!" vagy "egy korsó sört kérek."; Aki akarja, az kiakad a "hoányos", már-már "sértő" állítmány nélküli mondaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!