Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért néz ilyen hülyének az ofőm?

Miért néz ilyen hülyének az ofőm?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy közösségi gyerek, nem vagyok az a nagyszájú, keménykedő típus mint a többiek, és óra végén, néha kérdezi, hogy naa? sikerült beilleszekdned?

Elsőre fogalmamse velt, hogy mit válaszoljak. Rengeteg barátom van, beszélgetek is velük minden eprcben.. Háá noormális?

Aztán meg amikor egyszer hiányoztam egy hétig, azon viccelődtek, hogy biztos azért, mert fájt a pocim..

Arra az ofőm az első nap amikor jöttem, előtte és az osztály előtt "kérte" meg a többieket, hogy ne beszéljenek így rólam.. Miért nem hívjátok el őt is moziba? vagy akárhova? Hogy ne érezze ennyire egyedül magát. Úgy égett a képemen a bőr...

Amúgy is minden rettentő ciki, a legkisebb dolog is.. Minden ami rőlam szól annyira feszült téma...

És ez után mindenki azt hitte rólam, hogy én mentem az ofőhöz, hogy tanárnéééniiii nem hagy békén a pistikeeee...

Már óvodában leszoktam erről..

Olyan kínos helyzetekbe hoz, lesül a bőr a képemről.. Egyrész az én problémáimról beszél, másrészt vannak akkora hülyeségei amik nem is igazak..

Ja, meg az osztályfőnöki órákon ilyen beszélgető köröket tart, hogy jobban megismerjük a másikat..

ERRE SEMMI SZÜKSÉG!! Ha nem beszélgetek valakivel annak oka van, nem kell mindekt összebarátkoztatni! Meg, hogy húzzunk egy képet, ami megindít bennünk valamit..És csak ilyen vallásos, szerelmes, tájképek vannak... Olyan ciki magamról beszélni a többiek előtt. Így se fogad el a többség, ráadásul cikiznek is, kritizálnak..

Még egy eset, hogy amikor már megint egy ofői órán beszélt az ofő, hogy bla bla bla, nem ciki elmondani a másiknak, hogy érzelmesebb típusok vagyunk, vannak itt olyanok is akik gyengébbek mntálisan, akiknek nehéz a többiekkel lenni (vagy valami ilyesmi) és rámnéz.. Ugye ricsi?? Most vagy azért mondta, mert nem rá néztem és azt hitte, hogy nem figyelek, vagy épp direkt rám gondolt..És mindenki elkezdett kuncogni, vihorászni és mondogatták a bulizósabb fajták, hogy Riccsiiiiiiii (így elnyújtva) Mivan ricsiiii? (máig nem értem, hogy ez mire jó...)

Hát ott is úgy égett a képem... Mivel én nehezebben bírom, ha egy tanár kiabál velem, vagy csesztetnek, és még rá is tesz egy lapáttal..

Mert, hogy ő azt hiszi megáról, hogy őő a naagy ofő, aki majd összekovácsolja az osztályt! Nagyon megnehezíti az ottani helyzetemet..

2020. febr. 19. 20:46
 1/5 A kérdező kommentje:
16/f
2020. febr. 19. 20:47
 2/5 A kérdező kommentje:

és másokkal is ilyen amúgy, csak velük kevésbé..

Egyik gyerek, aki kívülről nem néz ki túl sportosnak és/vagy intelligensnek szerzett egy barátnőt (tök rendes amúgy, meg izmos, úszáson látni... mmint a fiú) És ugyanilyen órán megkérdezte csak úgy. és barátnőd hogy van??

Mivel őt is kritizálják, csesztetik folyton így mégrosszabb lett neki. És mégegy újabb téma amibe beleköthetnek..

2020. febr. 19. 20:50
 3/5 A kérdező kommentje:

Vagyis inkább az a kérdés, hogy miért kezel így az ofőm?

Mert látszik, hogy csak azt tudja, amit lát. és azon az 50 percben ha épp senkivel nem beszélek és körülöttem mindenki beszél, akkor én egy visszamaradott nyomigyerek leszek...

Nagyon megalázóan beszél rólam. Neki ez semmi, mert szerinte mindenki majd elmondja minden baját a többieknek és akkor majd mindenki elfogadja.. Hát nagoyn nem! ez a 21. század. Itt alap, hogy öngyilkosságba kergetjük a másikat, ha épp nem tetszik valami benne...

Vannak magánügyek amiket nem akarok elmondani, de az ofő belekényszerít egy olyan helyzetbe, ahol el kell, hogy mondjam

2020. febr. 19. 20:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Ilyen a természete. Vannak tanárok, akik szerint mindenki mindenkit kell, hogy szeressen, az én ofőm anno meg konkrétan telibexarta, hogy ki kivel van jóban.

Nem csak a te ofőd ilyen tanár. Egyes tanárok pl kiránduláson cibálják oda a magányos embereket a bandákhoz vagy tanuló duókat raknak össze (pl Pista és Anna lesznek egy pár, mert Pista bukásta áll, Anna meg ötös, nem baj, hogy Pista szadizza Annát, majd így összebarátkoznak).

Nekem a véleményem erről, hogy ez nem megoldás. Kb mintha lenne egy luk a falon és letakarnád egy papírlappal. Ha valaki nem akar barátkozni, az ofő ne kényszerítse bele a kapcsolatokba, hanem inkább értse meg, hogy mi is a gondja, ha egyszerűen ilyen beállítottságú a tanuló, támogassa úgy, hogy a tanuló egyedül is jól érezze magát, de egy minimális hajlam legyen benne, hogy szóba áll másokkal, de amúgy azzal foglalkozzon, amivel akar és bontakoztassa a tehetségét, ha van neki. Ha meg azért nem barátkozik, mert bántják, akkor tanárként azt éretten és diszkréten próbálja megoldani.

A gond ott van, hogy erre nincs megoldás, ami a tanárodat illeti. Idővel elunja vagy nem, de ő ilyen természetű.

2020. febr. 20. 01:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Kérd meg a szüleidet, hogy menjenek be hozzá és magyarázzák el neki, hogy mennyire gáz, amit csinál, ahogy csinálja. De kérd meg őket arra is, hogy ne mondják el neki, hogy te kérted, hogy menjenek be, hanem úgy adják elő, mintha nekik jutott volna eszükbe saját maguktól, azok alapján, amiket otthon mesélsz.
2020. febr. 20. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!